Ειδήσεις

Μήνυμα του Δ/ντή δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Παππά για τις βάσεις


Σήμερα είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερα σημαντική μέρα όχι μόνο για την εκπαιδευτική   κοινότητα, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία, καθώς πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των επιτυχόντων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες μάλιστα φέτος διεξήχθησαν κάτω από ιδιάζουσες, πρωτοφανείς  συνθήκες.

Αγαπητά μας παιδιά, νέοι φοιτητές πια, η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα καινούριο πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα για εσάς. Από σήμερα έχοντας πολύτιμη παρακαταθήκη τη δωδεκάχρονη φοίτησή σας στα σχολικά θρανία, ξεκινά η πραγματοποίηση των στόχων σας και των ονείρων σας, για τους οποίους όλο  το διάστημα  των σχολικών σας χρόνων προσπαθήσατε, μοχθήσατε, πιστέψατε, τολμήσατε.

Με πολλή χαρά και περηφάνια, ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, σας εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας, την τόλμη σας, την πίστη σας και την αξιοπρέπεια που επιδείξατε, καταδεικνύοντας και αποδεικνύοντας σε όλους πόσα πολλά και σημαντικά μπορείτε να επιτύχετε με την ευσυνειδησία και τον κόπο σας. Συγχαρητήρια στους γονείς σας, που είναι πάντα δίπλα σας, άοκνοι φρουροί της ηρεμίας, της ψυχοσυναισθηματικής σας ισορροπίας και της προσωπικής σας ασφάλειας. Συγχαρητήρια στους καθηγητές σας που συνέβαλαν με απόλυτη επίγνωση του ρόλου και της ευθύνης τους στην επιτυχία σας και τώρα καρπώνονται τη χαρά και την ηθική ικανοποίηση από την επίτευξη των προσδοκιών σας.

Είναι η ώρα να ανοίξετε τα φτερά σας και να βγείτε στην κοινωνία με γεμάτη τη φαρέτρα του νου και της ψυχής σας.  Μη σταματάτε να προσπαθείτε, να αγωνίζεστε για το σωστό και το δίκαιο, μην πάψετε ποτέ να είστε κυνηγοί ονείρων. Αυτή η επιτυχία σίγουρα σας διδάσκει πολλά, αλλά  και η κοινωνία περιμένει και ελπίζει από σας περισσότερα, γιατί εσείς διαθέτετε όχι μόνο κρίση και άποψη, αλλά συνάμα τις μπολιάζετε με λογισμό και με όνειρο.

Δεν ξεχνάμε ασφαλώς αυτή την ημέρα  και τους μαθητές που δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν  απόλυτα τους στόχους που έθεσαν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα συναισθήματά σας. Αξίζει ωστόσο να σας αναφέρουμε κάτι που σίγουρα γνωρίζετε: στη ζωή μια φαινομενική  ή  πρόσκαιρη αποτυχία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια μελλοντική ουσιαστική επιτυχία που θα σας δικαιώσει και θα σας αποδείξει το αληθινό νόημα της ευτυχίας.

Καλές σπουδές, καλή σταδιοδρομία, με το βλέμμα στραμμένο ψηλά, στο φως, στην ελπίδα!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τ. Τσιαπλές: Η προστασία της υγείας και του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Δυο νέα κρούσματα Covid στην Καρδίτσα