Μήνυμα Τσιάρα για το Πολυτεχνείο


Σήμερα τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου και μαζί της τιμούμε τους αγώνες των φοιτητών εκείνων που σήκωσαν το παραστημά τους ενάντια στη δικτατορία, ζητώντας μια δημοκρατία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Το αίτημά τους και τα γεγονότα που ακολούθησαν στη μαρτυρική Κύπρο μας υπενθυμίζουν πάντα, πως η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα, που δεν είναι ούτε αυτονόητο ούτε δεδομένο. Δυστυχώς η ανατροπή του δημοκρατικού πολίτευματος τον Απρίλιο του 1967, δεν ήταν απλά το οργανωμένο σχέδιο κάποιων συνταγματαρχών. Συνέβη, κυρίως, λόγω της αδυναμίας των πολιτικών δυνάμεων της εποχής να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα. Ήταν η μετατόπιση της πολιτικής από τον δημοκρατικό διάλογο και την συνεννόηση εντός του κοινοβουλίου, στην παρασκηνιακή σύγκρουση συμφερόντων εκτός αυτού, που οδήγησε στην ανάπτυξη αυτών των ακραίων δυνάμεων.

Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε εκείνες τις ημέρες και να θυμόμαστε πάντα πως συστατικό στοιχείο μιας δημοκρατίας, είναι η δημιουργική αντιπαράθεση των κομμάτων μέσα στη Βουλή και η ευρεία συναίνεση στα θέματα που αφορούν την κοινωνική και εθνική συνοχή και ασφάλεια. Εύχομαι το παράδειγμα αυτών των νέων να είναι οδηγός για μια καλύτερη δημοκρατία, που θα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση των κοινωνικών ομάδων και θα οδηγεί τη χώρα σε καλύτερες ημέρες.

Προηγούμενο άρθρο 30χρονος προσπάθησε να διαρρήξει σπίτι...αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη
Επόμενο άρθρο Ψήφισμα της ΚΑΡΠΟΣ για το Πολυτεχνείο