Ειδήσεις

Μία δωρεά αγάπης διαφορετική


Έξι μαθήτριες μας εξέπληξαν ευχάριστα με την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στο Μουσείο μας, προκειμένου να ενισχύσουν την ελπίδα μας και να παραδώσουν με πολλή αγάπη τα μαλλιά τους για τις ανάγκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ». Σκοπός της δωρεάς αυτής είναι η κατασκευή περουκών για πάσχουσες γυναίκες, οι οποίες υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Τα παιδιά, Αμαλία Μπούνια, Ιωάννα Ρίζου, Ειρήνη Καραβάιου, Θεοδώρα Αδαμοπούλου, Ευθαλία Γιαννακοπούλου, Ευθαλία-Φανουρία Καραούλα και Σπύρος Ρίζο, τα υποδέχθηκαν οι κ.κ. Δημήτρης Καλλιαντζής, ιδρυτής του Μουσείου, Γιώργος Ζαρχανής, πρόεδρος του Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.) και Νίκος Γούσιας, γενικός γραμματέας αυτής. Οι μικροί μαθητές, οι οποίοι έλαβαν επίσημα τον Τίτλο των Φίλων του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας, ενθουσιάστηκαν με τα μουσειακά εκθέματα, τα οποία περιεργάζονταν με προσοχή και περιέργεια και προτού αποχωρήσουν, κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου. Στους καινούργιους φίλους μας προσφέρθηκαν αστυνομικά σήματα, περιοδικά και τετράδια με μηνύματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Τις οκτώ κοτσίδες των ευαίσθητων δωρητριών παρέλαβαν οι κ.κ. Ζαρχανής και Γούσιας, για να τις προωθήσουν στο Σύλλογο «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», όπως άλλωστε κατά τακτά χρονικά διαστήματα η ευγενής αυτή πράξη συνεχίζεται με πρωτοβουλία των γυναικών Αστυνομικών της Τοπικής μας Διοίκησης.

Το μήνυμα που επικράτησε στα χείλη των παιδιών είναι: «Χαρίζοντας τα μαλλιά σας, χαρίζετε δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία και χαρά στις γυναίκες που δοκιμάζονται από τον καρκίνο του μαστού».

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς και ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους, οι οποίοι καλλιεργούν την ευαισθησία, την αγάπη και τον αλτρουισμό σε αυτά!

Η ευχή μας είναι ένας κόσμος χωρίς καρκίνο του μαστού, με έγκαιρη διάγνωση και σωστή πρόληψη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσλήψεις στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας