Μίνι απολογισμός έργου από την αντινομάρχη κ. Μ Αποστολοπούλου


Σε λίγες μέρες τελειώνει η θητεία μου ως  Αντινομάρχης Υγείας -Πρόνοιας- Πολιτισμού- Τουρισμού και Νεότητας  και μαζί και ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χάρη στη  πολύ καλή   συνεργασία που είχα με τους υπαλλήλους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , τους διάφορους φορείς, αλλά κυρίως με τους πολίτες του νομού, θεωρώ ότι έγινε σημαντικό έργο  στους παραπάνω τομείς:

Στον τομέα του τουρισμού και πολιτισμού εκδώσαμε νέο τουριστικό οδηγό, βιβλίο για τα μνημεία του νομού, συνεχίσαμε και αναβαθμίσαμε το φεστιβάλ λιμνών, πήραμε μέρος σε τουριστικές εκθέσεις, συνδιοργανώσαμε  με πολιτιστικούς συλλόγους διάφορες εκδηλώσεις κυρίως σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά.

Στον τομέα της υγείας με το πρόγραμμα ΤΟΠΟΣ  κάναμε δωρεάν εξετάσεις ( χοληστερίνη , ζάχαρο  κλπ) σε πολλούς συμπολίτες μας.

Με ιδιαίτερη χαρά θέλω να αναφερθώ στο πρόγραμμα « Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το οποίο μετά από αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας έγινε αποδεκτό από το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ».

Το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοήθων όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας  ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου 2010. Τη κάλυψη των δαπανών του προγράμματος έχει αναλάβει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, χάρη στη πλήρη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Μέχρι τις 17-12-2010 πραγματοποιήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ 3.614 εξετάσεις (μαστογραφίες και Τέστ Παπανικολάου) σε γυναίκες του Νομού μας.

Συγκεκριμένα έγιναν 1.940 λήψεις κολποτραχιλικών επιχρησμάτων σε γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών και 1674 μαστογραφίες σε γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω.

Για την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία του προγράμματος θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και για τη πολύτιμη συνεργασία  την Εκκλησία, τους υπαλλήλους του Δήμου, τον Ιατρικό Σύλλογο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που από τη πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν στο πρόγραμμα αυτό και βοήθησαν στην προβολή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού με αποτέλεσμα τη σημαντική συμμετοχή των γυναικών.

Το πρόγραμμα  θα συνεχιστεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και κάνω έκκληση στη καινούργια Περιφερειακή Αρχή να αγκαλιάσει με ιδιαίτερη ευαισθησία την προσπάθεια της απερχόμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, έτσι ώστε όλες οι γυναίκες του Νομού μας να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ τη μαστογραφία και το Τέστ Παπανικολάου.      

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Νομού για την εμπιστοσύνη που δείξαν στο πρόσωπό μου και να  υποσχεθώ ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους σε ότι με χρειαστούν.

 Εύχομαι το 2011 να είναι έτος γεμάτο ΥΓΕΙΑ- ΕΥΗΜΕΡΙΑ και ΑΓΑΠΗ.   

Με πολύ αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση

Αποστολοπούλου Μαρία

Αντινομάρχης Υγείας-Πρόνοιας-Πολιτισμού-Τουρισμού και Νεότητας.

Προηγούμενο άρθρο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση μηχανικών στην Καρδίτσα