Ειδήσεις

Μαγική βραδιά με Μπάμπη Στόκα και Μουσικό Σχολείο


Μια ακόμη εντυπωσιακή συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Κυριακή 18/3/18 στα πλαίσια της τελετής λήξης του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Συγκεκριμένα το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου κ. Ηλία Παππά, εμφανίστηκε στη σκηνή του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας με τον γνωστό συνθέτη και ερμηνευτή Μπάμπη Στόκα χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο. Παρουσίασαν πρόγραμμα με τραγούδια τόσο από την δισκογραφία του κ. Στόκα (Πυξ Λαξ κ.ά.) όσο και από επιτυχίες παλαιότερων και όχι μόνο συνθετών όπως Απ. Καλδάρα, Απ. Ρίζου, Θ. Δερβενιώτη, Σπ. Παπαβασιλείου, Μ. Λοΐζου κ.ά κάνοντας τον κόσμο να τραγουδά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης  επιτυχίες όπως ‘Δεν θα δακρύσω πια για σένα’, ‘Ανόητες αγάπες’, ‘Πούλα με’ αλλά και ‘Πάρε τα χνάρια’, ‘Έχω έναν καφενέ’, ‘Όποια και να ‘σαι’ ‘Τι να θυμηθώ’ κ.ά.  δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.

Οι θετικότατες κριτικές που δέχθηκε το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής από τους διοργανωτές και από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ όπως οι κ.κ. Λ. Θάνος – Συνθέτης, Μ. Βιντιάδης – Συγγραφέας Δημοσιογράφος, Β. Κυρίτσης – Σκηνοθέτης  αλλά και από τον ίδιο τον κ. Στόκα μόνο ενθαρρυντικές και ελπιδοφόρες μπορούν να χαρακτηριστούν. Εξάλλου η εμπιστοσύνη που δείχνει το ΔΣ της Ένωσης καθώς και ο Πρόεδρός της κ. Μανώλης Στεργιόπουλος προς το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, αναθέτοντάς του (και φέτος) την μουσική επένδυση αυτής της σημαντικής βραδιάς του Φεστιβάλ είναι αδιάψευστος μάρτυρας του υψηλού επιπέδου μουσικής κατάρτισης των μαθητών του.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση της ΑΝΚΑ για τη φιλοξενία προσφύγων
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου