Ειδήσεις

Μαζί τον Οκτώβριο 16η Εμποριοβιοτεχνική και 1ο Εκπτωτικό Χωριό


Με διαφορά ελάχιστων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση και το 1ο Εκπτωτικό Χωριό που ετοιμάζει το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ, που έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, το σώμα κλήθηκε να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά με τη σύσταση αρμόδιων Επιτροπών για τη διοργάνωσή τους.

Εισηγητής και των δύο αυτών θεμάτων ήταν ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γεώργιος Στεργιούλης ο οποίος ανέφερε τα παρακάτω:

α) Σχετικά με το 1ο Εκπτωτικό Χωριό

Προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής: από 20 έως 27 Οκτωβρίου 2018

Προτεινόμενα μέλη για τη σύσταση αρμόδιας Επιτροπής: Στεργιούλης, Ρόβας, Βασιλείου, Εκίζογλου, Κηρύκος (ως Πρόεδρος)

Να σημειωθεί πως όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σχετικές επισκέψεις-συναντήσεις σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη τους για το νέο αυτό εγχείρημα και η ανταπόκριση υπήρξε θετική.

β)Σχετικά με την 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση

Προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής: από 12 έως 16 Οκτωβρίου 2018

Προτεινόμενα μέλη για τη σύσταση αρμόδιας Επιτροπής: Στεργιούλης, Κηρύκος και Ν. Ψαρρής (ως Πρόεδρος).

Κατόπιν σχετικής επισήμανσης τόσο του κ. Κηρύκου όσο και του κ. Ζυγογιάννη συμφωνήθηκε στη συγκεκριμένη Επιτροπή να προστεθούν άλλα δύο άτομα και κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκε να μετέχουν επίσης και οι κ. Εκίζογλου και Παπαδάκος.

Η σύσταση των δύο αυτών Επιτροπών εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θα πρέπει, στο σημείο αυτό, να τονίσουμε ότι και οι δύο αυτές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο των παλιών Καπναποθηκών στην Καρδίτσα.

Όσο για το χρονικό  διάστημα που επιλέχθηκε, ειπώθηκε πως προτιμήθηκε να είναι πολύ κοντά χρονικά τα δύο αυτά γεγονότα ώστε να υπάρξει το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό μπάτζετ (με το που θα ξεστηθεί η μία διοργάνωση θα στηθεί αμέσως μετά η επόμενη).

Επόμενο θέμα της συνεδρίασης ήταν η υπογραφή του «Στρατηγικού Σχεδιασμού Επιχειρηματικής Ανάπτυξης» με όλους τους φορείς του Νομού που ωστόσο πήρε αναβολή διότι δεν εφικτό – μέχρι εκείνη τη στιγμή – να υπάρχει σχετική εισήγηση.

Τέλος, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που θα γίνει στην Αθήνα από 10 έως 13 Μαϊου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή αγροτικών μπλόκων: Συνεχίζουμε τον αγώνα
Επόμενο άρθρο Γ. Καπράνας: Απεργιακή-Αγωνιστική και ιστορική μέρα η 1η Μάη