Μαθήματα κατάρτισης ιεροψαλτών στο Ωδείο Ευθυμιάδη


Η πρακτική κατάρτιση Ιεροψαλτών αποτελεί και φέτος, το 2015 έναν από τους στόχους του Νίκου Ευθυμιάδη, θέλοντας να αναδείξει καλούς, καλλίφωνους και καταρτισμένους ιεροψάλτες. Στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο του «Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» λειτουργεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής που δίδει Πτυχία και Διπλώματα αναγνωρισμένα από το Κράτος για εικοσιέξι (26) χρόνια.

Παράλληλα από φέτος λειτουργούν δύο (2) τμήματα, το ένα Πρακτικό για όσους  θέλουν να μάθουν  πρακτικά την Τέχνη της Ιεροψαλτικής και το δεύτερο τμήμα  είναι θεωρητικό – μουσικό, που θα διδάσκονται τα μέλη της Εκκλησίας.

Πάρα πολλοί Ιεροψάλτες του Νομού Καρδίτσας έχουν διατελέσει μαθητές του Πρωτοψάλτη Καρδίτσας  Κώστα Ευθυμιάδη, και αποτελεί αυτό δείγμα του τεράστιου εκπαιδευτικού έργου που έχει επιτελέσει το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος  Ευθυμιάδης στο Νομό Καρδίτσας.

Στα εικοσιέξι  (26)  χρόνια επίσημης  λειτουργίας του Ωδείου πολλοί Ιεροψάλτες είχαν την δυνατότητα να αποκατασταθούν επαγγελματικά χάριν της αναγνωρισιμότητας και του κύρους των πτυχίων και των διπλωμάτων Βυζαντινής του αναγνωρισμένου  από  το  κράτος  Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος   Ευθυμιάδης σε όλη την Ελλάδα.

Τα  πτυχία,  τα  διπλώματα,  τα   αποφοιτήρια  και  βεβαιώσεις  σπουδών  του  Ωδείου  έχουν  αναγνωρισιμότητα  και  νομική  ισχύ  για  όλη  την  Ελλάδα  και  το  εξωτερικό.

Παράλληλα στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης διδάσκονται πλήρως τα ειδικά και υποχρεωτικά μαθήματα της Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής και πραγματοποιούνται και μαθήματα ορθοφωνίας, σωστής αναπνοής, ορθής εκφοράς του λόγου, υγιεινής των φωνητικών χορδών κλπ.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του «Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» καθημερινά και στα τηλέφωνα 24410-75440 και 42896.

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για τη διδασκαλία της ποίησης
Επόμενο άρθρο 9 τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο σε όλη τη Θεσσαλία