Μαθήματα μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας στο Ωδείο Ευθυμιάδη


Στο Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης διδάσκεται η  Μουσική Τεχνολογία για όσους θέλουν να μάθουν ηλεκτρονική επεξεργασία μουσικής, ήχου και ηχοληψία οργάνων. Διδάσκεται επίσης εισαγωγή στο Cubase (Επαγγελματικό πρόγραμμα μουσικής παραγωγής) και εισαγωγή στην ραδιοφωνική παραγωγή.

       Εισαγωγή και βασική ανάλυση στα κεφάλαια:

Ο Ήχος, η Δομή ενός στούντιο ηχογράφησης, Εισαγωγή στην γλώσσα  MIDI, Ηλεκτροακουστική, Ηλεκτρονική μουσική & Computer Music, Παρουσίαση μουσικών ηλεκτρονικών οργάνων, Επεξεργασία ήχου & εφαρμογές.

Digital audio

Τεχνικές προγραμματισμού Midi

Tεχνικές audio εγγραφής και μίξης ( Wawe lamp – Nuedo)

Εξελιγμένες τεχνικές εγγραφής και μίξης

Παραγωγή μουσικής και εκτελεστικά στάδια

Τελική εργασία με παραγωγή έργου από τους μαθητές

Σκοπός του μαθήματος Μουσικής Τεχνολογίας είναι η μύηση των μαθητών στη χρήση της τεχνολογίας όσον αφορά τη μουσική δημιουργία και παραγωγή.

  Θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι μαθητές έχουν ήδη μια πρώτη επαφή με το χώρο της Μουσικής και ότι η ανάγκη μουσικού πειραματισμού είναι σε αυτούς πιο έντονη, το μάθημα αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εφόδιο, ώστε να διδαχθούν πως μπορούν να παράγουν τη δική τους μουσική, χρησιμοποιώντας τον Ηλεκτρονικό τους Υπολογιστή. Επίσης διδάσκονται τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ηχογραφήσουν τις πρώτες δημιουργίες τους ή ακόμη και να επεξεργαστούν ήδη υπάρχοντες ήχους, δημιουργώντας έτσι τελείως καινούρια ακούσματα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι, μέσα από τους πειραματισμούς και την πρακτική εφαρμογή που προσφέρει το μάθημα Μουσικής Τεχνολογίας, οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος πολλές πληροφορίες τις οποίες έχουν ήδη διδαχθεί στο παρελθόν στα πλαίσια μαθημάτων γενικής αλλά και μουσικής κατεύθυνσης. Για παράδειγμα, την έννοια του ήχου και τον τρόπο με τον οποίο αυτός μπορεί να μεταδοθεί.   

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να  απευθύνονται  στην Γραμματεία του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου του «Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» (Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας) και στα τηλέφωνα 24410-75.440 , 24410-42.896.

 

Προηγούμενο άρθρο Νιτρορύπανση και επιστροφή ΦΠΑ επί τάπητος στη συνάντηση Ταλιαδούρου - Καρασμάνη
Επόμενο άρθρο Αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου