Ειδήσεις

Μαθητές της πόλης Νις της Σερβίας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Σοφάδων


Τον δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο επισκέφτηκαν το απόγευμα της Τρίτης Σέρβοι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Σάββα της πόλης Νις της Σερβίας, που βρίσκονται στους Σοφάδες στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το 1ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων.

Μιλώντας στα μέλη της αποστολής ο κ. Σκάρλος έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία και στα κοινά σημεία των δύο λαών.  Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα της αδελφοποίησης, τονίζοντας ότι προάγεται  ο πολιτισμός,  ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των σχολείων, δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν άλλες ευρωπαϊκές περιοχές βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες.

Η αντιπροσωπεία των Σέρβων, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σοφάδων για την υποδοχή των μαθητών και εξέφρασε την επιθυμία ενίσχυσης της συνεργασίας σε εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και σε άλλα θέματα που ενώνουν τους δυο λαούς.

Οι Σέρβοι μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο τραγούδησαν τοπικά τραγούδια ενώ αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Διευθύντρια του Σχολείου της πόλης Νις κ. Ραντμίλα Ιβκοβιτς καθώς επίσης ο Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου Σοφάδων κ. Βάιος Κουτής και ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Ντίνος Σακκάς.

Να σημειωθεί ακόμη ότι το βράδυ της Τρίτης οι χορωδίες των δύο σχολείων παρουσίασαν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων.

Προηγούμενο άρθρο Οι Θεσσαλοί επιχειρηματίες απέναντι στην κρίση
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Ευάγγελου Αυδίκου