Μεγάλες και εντυπωσιακές εκδηλώσεις από το Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας


Με εντυπωσιακές εκδηλώσεις και εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς αποχαιρέτησαν το 2013 οι μαθητές του Πολυφωνικού Ωδείου τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 21/12 στο Παυσίλυπο και στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας, εμφανίστηκαν : το Κιθαριστικό Σύνολο που αποτελείται από 40 περίπου μικρούς κιθαριστές με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Εύα Φιλίππου, Χρήστο Διαμαντή και Ιωάννη Γρηγορίου όπου με μοναδικό τρόπο ερμήνευσαν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, το Σύνολο Εγχόρδων (Βιολιού) τα οποίο αποτελείται από 15 μαθητές της ως άνω σχολής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Έλλη Παποπούλου με συνοδεία Πιάνου από την κα Μαρίνα Κρανιά παρουσίασαν γνωστές εορταστικές μελωδίες από όλο τον κόσμο, η ΠαιδικήΧορωδία και Ορχήστρα αποτελούμενη από 35 & 15 μαθητές αντίστοιχα που τραγούδησαν κάλαντα από όλη την και η εκδήλωση έκλεισε με το νεοσύστατο φωνητικό σύνολο την Νεανική Χορωδία που ερμήνευσε την Άγια Νύχτα (τετράφωνη) με συνοδεία Πιάνου από τον κ. Βασίλη Κολοβό και Κιθάρας από τον κ. Χρήστο Διαμαντή . Την ορχήστρα και τα φωνητικά σύνολα διεύθυνε ο κ. Ηλίας Παππάς. Ο κόσμος που για ακόμη μία φορά γέμισε ασφυκτικά το Παυσίλυπο απήλαυσε μια πολύ όμορφη βραδιά στο κλίμα των ημερών.

Την Δευτέρα 23-12 το απόγευμα η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα παρουσίασαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στον «Μύλο τωνξωτικών» στα Τρίκαλα σε μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση. Την Τρίτη 24-12 το πρωί στον ίδιο χώρο –έπειτα από πρόσκληση των υπευθύνων του ‘Μύλου’ – τα ίδια σύνολα εμφανίστηκαν σε ζωντανή σύνδεση στην πρωινή εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και λίγο αργότερα μαγνητοσκόπησαν κάλαντα για το Δελτίο Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης (Δ.Τ. πρώην ΝΕΤ).

Πρόκειται για μια ακόμη αναγνώριση των προσπαθειών όλων των ‘συντελεστών’, μαθητών και καθηγητών, που αρμονικά και μεθοδικά υπό των καθοδήγηση των υπευθύνων κ.κ. Κορίνας Νεστορίδου & Ηλία Παππά οδηγούν το Πολυφωνικό Ωδείο σε πράγματι υψηλό επίπεδο που φαίνεται σίγουρα –και- από τις εμφανίσεις των μαθητών του σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις !

Προηγούμενο άρθρο «1540» ο αριθμός εξυπηρέτησης των αγροτών από τον ΕΛΓΑ
Επόμενο άρθρο Χορηγήθηκαν 6 υποτροφίες από το Ίδρυμα Αλλαμανή