Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τριήμερο πολιτιστικό καλοκαίρι 2015 στη Ματαράγκα


Τελικά τα είχε όλα το «ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 ΣΤΗΝ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ», το οποίο πραγματοποιήθηκε εν μέσω καλοκαιριού με διοργανωτή τον ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, συν διοργανωτή τον ΔΗΜΟ ΣΟΦΑΔΩΝ και με τη συμμετοχή του ΠΟΜ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ.

Ένα τριήμερο που τελικά τα είχε όλα, είχε δράσεις, αποδράσεις, φολκλορικά-λαογραφικά στοιχεία, καλλιτεχνικά δρόμενα και τρελά γλέντια μέχρι πρωίας.

Την Κυριακή 16/08/2015 το πρωί περίπου 150 ποδηλάτες που συμμετείχαν στη «1η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ», αφού παρακολουθήσαμε μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη συμμετοχή της Τροχαίας Καρδίτσας, διασχίσαμε όλο το χωριό δίνοντας παλμό και ζωντάνια, αλλά κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρξη του Πολιτιστικού Τριημέρου.

Το Βράδυ της ίδιας ημέρας μέσα σε μια φολκλορική και λαογραφική πανδαισία παράδοσης, εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα (παιδικά και εφηβικά) του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας, και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η βραδιά έκλεισε με πολύ χορό και κέφι από την Λαϊκή ορχήστρα του

Άρη Φαλιάγγα και της Ειρήνης Γιαννούλα.

——————————————————————————————————

Την Δευτέρα 17/08/2015 διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία το «1Ο

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΙΩΤΩΝ», στο οποίο η συμμετοχή ήταν ασφυκτική αφού παραβρέθηκαν περίπου 1.000 άτομα.

Βραδιά γλεντιού και συγκίνησης αφού αντάμωσαν συμμαθητές, συγγενείς και φίλοι που είχαν χρόνια να ιδωθούν.

Η βραδιά ξεκίνησε με το ΚΑΠΗ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ οι οποίοι χόρεψαν θεσσαλικούς χορούς αποδεικνύοντας περίτρανα ότι λεβεντιά υπάρχει και στην Τρίτη ηλικία, στη συνέχεια Ο Σύλλογος Γυναικών Καπαδοκικού με το χορό του μας ταξίδεψε στις χαμένες πατρίδες, στη συνέχεια το κέντρο χορού και λαογραφίας <<Εν Χορώ>> μας χόρεψε χορούς με άρωμα Ικαρίας, τελευταίο εμφανίστηκε το χορευτικό Γυναικών του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας το οποίο μας ταξίδεψε νοερά με τους χορούς του, στην όμορφη Θράκη.

Ακολούθησε τελετή βράβευσης όλων των αριστούχων μαθητών της Ματαράγκας η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου κο Σάκη Γιαννακό.

Το φινάλε της βραδιάς ήταν ονειρικό όπου η Δημοτική ορχήστρα του Χρήστου Κιτσόπουλου, Χρήστου Αγριόδημου, Μίλτου Κρανιά και Χριστίνας Μπελμέζου με το πρόγραμμά τους κατάφεραν να παρασύρουν όλο τον κόσμο σε ένα τρελό τρελό κέφι το οποίο διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

———————————————————————————————

Την Τρίτη 18/08/2015 βραδιά Θεάτρου και καλλιτεχνικών δρώμενων,

έπεσε η αυλαία του Πολιτιστικού τριημέρου με την θεατρική παράσταση «ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΑΚΙ» του παντελή Χορν.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το πολιτιστικό τριήμερο με τίτλο «ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015», τίμησαν με την παρουσία τους οι: Αιδεσιμότατοι πάτερ Στέργιος και πάτερ Σπυρίδων, Ο δήμαρχος κος Σκάρλος, ο πρώην δήμαρχος κος Παπαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κος Παπαμαργαρίτης, κος Αλεξόπουλος, κος Ευαγγελογιάννης, κος Ζάβαλος, ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Άρνης κος Κουτσιομανής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Φαλούτσος κος Τρίγκας και κος Κούλπας, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κος Πουτσιάκας και κος Σαμαράς, η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Σκόνδρα, οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Ματαράγκας και Σοφάδων κκ Ντάφος και Δεληγιάννης αντίστοιχα, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ματαράγκας κος Ταξιάρχης, οι πρόεδροι και τα ΔΣ σύσσωμα όλων των Συλλόγων της Ματαράγκας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου Κιερίου και του Συλλόγου Γυναικών Ερμητσίου, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Τα θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας(ΔΣ(κκ Δ. Ζαρκινού, Ε. Τσαρούχα, Χ. Αθαναηλίδου, Μ. Μπουντούρη, Β. Γκούντρα, Ν. Παπακωνσταντίνου, Σ. Τσιανάβας, Π. Χαντζιάρας και Σ. Γιαννακός), δάσκαλο, χορευτικά τμήματα), για την διοργάνωση, στο δήμο Σοφάδων για την συν διοργάνωση, στο ΔΣ του Θεσσαλικού Ματαράγκας για την άψογη συνεργασία του και στο ΚΑΠΗ για την πολύτιμη βοήθειά του.

Τέλος ανανεώνοντας το ραντεβού για το « ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 », πιστεύουμε ότι το πιο μεγάλο μπράβο αξίζει σ αυτόν ο οποίος ξέρει να αγκαλιάζει μοναδικά και να επιβραβεύει τις προσπάθειές μας, σ’ αυτόν ο οποίος τις εκδηλώσεις μας και τις δράσεις μας, ξέρει να τις κάνει μοναδικές απογειώνοντάς τες με τη συμμετοχή του και αυτός δεν είναι άλλος από τον υπέροχο κόσμο της Ματαράγκας.

Εκ του ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας

Προηγούμενο άρθρο Αγοραστός και Χατζημάρκος στην Κω: Η ΕΝΠΕ στην πρώτη γραμμή για το μεταναστευτικό
Επόμενο άρθρο Επιτυχία και Δικαίωση για το Δήμο Μουζακίου!!!