Μεγάλη πυρκαγιά στο Φανάρι κατέκαψε χορτολιβαδική και δασική έκταση


Μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε μεγάλη χοτρολιβαδική και δασική έκταση στο Φανάρι και το αξιοσημείωτο είναι πως το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο.

Επί τόπου έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον Υποδιοικητή του Π.Σ. Μουζακίου κ. Πάντο, προκειμένου να ελέγξει την πορεία της φωτιάς και να αποτρέψει τα χειρότερα. Στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέδραμε ο Δήμος Μουζακίου με ένα γκρέιντερ, δύο JCB, και μία υδροφόρα. Επίσης στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής βοήθησαν σημαντικά και εθελοντές πυροσβέστες που έδωσαν και αυτοί από την πλευρά τους τη μάχη κατά της φωτιάς.

Επί τόπου μετέβη και ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Κουτσογιάννη και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φροξυλιά.

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια που ξεσπά πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο μ’ αποτέλεσμα αυτή τη φορά να κατακαούν 350 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 3 στρέμματα δάσους. Θέλω να κάνω έκκληση στους κατοίκους της περιοχής και κυρίως στους κτηνοτρόφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή την περίοδο, όπου τα χόρτα είναι παντελώς ξερά και ιδιαίτερα εύφλεκτα, για να αποφύγουμε νέες δυσάρεστες καταστάσεις. Ευχαριστώ θερμά τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ιδιαίτερα τον Υποδιοικητή κ. Πάντο. Επίσης συγχαίρω και το προσωπικό του Δήμου μας που έδρασε άμεσα και τέθηκε στη διάθεση της Π.Υ. Τέλος επιθυμώ να εξάρω την προσφορά των εθελοντών πυροσβεστών που ήταν παρόντες και βοήθησαν τα μέγιστα και εύχομαι το παράδειγμά τους να βρει και άλλους μιμητές» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Προηγούμενο άρθρο Η Μ. Σπανίκα προπονήτρια στον ΣΠΑΚ γυναικών
Επόμενο άρθρο Διέρρηξε μηχανουργείο και αφαίρεσε χρήματα