Ειδήσεις

Μεγάλη συμμετοχή στην ετήσια εκδρομή λήξης των κατηχητικών συνάξεων της Ι.Μ.


Με την Χάρη του Θεού η φετινή κατηχητική περίοδος για το έτος 2017-2018 τελείωσε. Γύρω στα 1.000 παιδιά απόλαυσαν κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας μας την καθιερωμένη εκδρομή τους, που γίνεται πάντα την Άνοιξη για όλα τα παιδάκια των κατηχητικών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.

Την εκδρομή λήξης όλων των κατηχητικών ευλόγησε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ο οποίος εκτός από μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά και πολύ αγάπη που απλόχερα χάρισε σε όλα τα παιδιά του, μικρά και μεγάλα, ευχαρίστησε θερμά τους αξιαγάπητους και εκλεκτούς γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν και φέτος, στο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο καλοκαίρι. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε επίσης και τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Αθανάσιο Σκάρλο για την φιλοξενία.

Προορισμός για φέτος το καταπράσινο αλσύλλιο στην τοποθεσία Αγίου Νικολάου στον φιλόξενο και πανέμορφο Κέδρο του Δήμου Σοφάδων, 23 χλμ από την Καρδίτσα.

Η ίδρυση του Κέδρου πιθανολογείται στην εποχή της Φραγκοκρατίας. Η ιστορία όμως της περιοχής, όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι μακραίωνη.

Στον πανέμορφο αυτό χώρο, που παρουσιάζει και μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, γύρω στα 1000 παιδιά από όλη την επικράτεια της Μητρόπολής μας ( Νομός Καρδίτσας και επαρχία Φαρσάλων ) μαζί με γονείς και Ιερείς των περιοχών τους, αλλά και τους κατηχητές των κατηχητικών γέμισαν τον χώρο του αλσυλλίου, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 από τις 11.00 το πρωί.

 

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

 

  1. 11:00 π.μ. άφιξη των λεωφορείων στον προαναφερθέντα χώρο.
  2. 10 Άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου και του Δημάρχου Σοφάδων κ. Αθανασίου Σκάρλου.
  • Στην συνέχεια, ο π. Παναγιώτης Καλλιώρας, υπεύθυνος του γραφείου νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους κατηχητές και τα παιδιά για την παρουσία τους στην εκδρομή λήξης των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
  • Ακολούθησε Σύντομος χαιρετισμός από τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη μας και τον Δήμαρχο Σοφάδων.
  • Στην συνέχεια οι γλυκές μελωδικές φωνές των παιδιών από την χορωδία των κατηχητικών συναντήσεων της Πόλης της Καρδίτσας υπό την διεύθυνση του καθηγητού μουσικής και μαέστρου αυτής κ. Άγγελου Παλαπέλα, χάρισαν όμορφες στιγμές σε όλους,
  • Ένα Σύντομο θεατρικό από τα παιδιά του κατηχητικού του Αγίου Νικολάου Φαρσάλων.
  • Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση άλλης μια δράσης του γραφείου νεότητος της ρομποτικής
  • Το χειροκρότημα όλων απέσπασε στην συνέχεια το χορευτικό των παιδιών των κατηχητικών της πόλης της Καρδίτσας υπό την καθοδήγηση της κας Ιωάννας Δαλαμπίρα και Μαρίας  Σπαρτή δασκάλες χορού
  • Και τέλος οι γλυκές μελωδίες των παραδοσιακών  τραγουδιών ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους στην όμορφη παράδοσή μας

H Ιερά μας Μητρόπολη πρόσφερε εκτός από την μεγάλη γεμάτη αγάπη αγκαλιά, σε όλα τα παιδάκια χυμούς και νεράκι για να ξεδιψάσουν γλυκίσματα για να γλυκαθούνε και αναμνηστικά δωράκια!

Τα παιδιά χάρηκαν για άλλη μια φορά, μια υπέροχη εκδρομή, κλείνοντας έτσι η κατηχητική χρονιά με τις καλύτερες αναμνήσεις και πνευματικά εφόδια που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή.

Το παρόν στην εκδρομή λήξης των κατηχητικών έδωσαν και ο Αντιδήμαρχος  του Δήμου Σοφάδων, ο Αρχιερατικός επίτροπος Κέδρου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο ενορίας Κέδρου.

Τον συντονισμό και την διοργάνωση της εκδρομής είχε το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων