Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ωδείου Καρδίτσας


 

Την καθιερωμένη  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει   την ερχόμενη Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου  του Ωδείου.

           Στη συναυλία θα λάβουν μέρος μουσικά σύνολα, καθηγητές και σπουδαστές σε επίκαιρα τραγούδια, ύμνους και έργα κλασσικής μουσικής.

            Νεαροί ταλαντούχοι σπουδαστές του Ωδείου κυρίως σε αρχάριες τάξεις θα προσφέρουν μια μουσική πανδαισία σε μια πανέμορφη, καταπληκτικής ακουστικής αίθουσα, η οποία κατασκευάστηκε με τέλεια ηχομόνωση και διαθέτει πιάνο με ουρά.  Οι νεαροί σπουδαστές του Ωδείου θα  ερμηνεύσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, κάλαντα ελληνικά και ξένα, παραδοσιακά και έντεχνα, σε όλα τα όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο (κιθάρα, μπουζούκι, πιάνο, βιολί, αρμόνιο, τραγούδι, τουμπελέκι, ντραμς, λαούτο, προπαιδεία κτλ). Επίσης σπουδαστές της Βυζαντινής θα ψάλλουν Χριστουγεννιάτικους ύμνους ενώ σπουδαστές της Σχολής Μονωδίας  θα ερμηνεύσουν τραγούδια.

             Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου που θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

        Στην Συναυλία θα εμφανιστούν :

  • 1) Η Ορχήστρα Ελαφρολαϊκής μουσικής
  • 2) Η Ορχήστρα Παραδοσιακής μουσικής
  • 3) Η Χορωδία Παραδοσιακής μουσικής
  • 4) Καθηγητές & Σπουδαστές σε διάφορα σύνολα ( έγχορδα – πνευστά – τραγούδι).
Προηγούμενο άρθρο Τίτλοι τέλους για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Α.Δ. Καρδίτσας έδειξε το φιλανθρωπικό της πρόσωπο