Ειδήσεις

Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση στην περιοχής της Ιστορικής Νιάλας


Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα αιολικά στην περιοχής της Ιστορικής Νιάλας στην καρδιά των Αγράφων που έγινε την Κυριακή 5/7/2020. Παρά τις δυσμενείς μετεωρολογικές προβλέψεις, ίσως ήταν η μαζικότερη πορεία υπεράσπισης του περιβάλλοντος σε υψόμετρο 1800μ όλων των εποχών.  Εκπρόσωποι φορέων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, συλλογικότητες και πολίτες από τοπικά και πανελλήνια αγωνιστικά κινήματα, βροντοφώναξαν Ελεύθερα Βουνά και Νησιά χωρίς αιολικά, Κάτω τα Χέρια από τα Άγραφα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ενιαίου αγώνα στους επίδοξους καταπατητές του περιβάλλοντος και της ιστορικής μνήμης των Αγράφων.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα σε όλους, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της αντίστασης σε κάθε μεριά της Ελλάδας.

Δεν συναινούμε στην καταστροφή, δεν υποχωρούμε.

Οι ψευδείς καταγγελίες και διώξεις κατά των τεσσάρων αγωνιστών από την Καρδίτσα όπως επίσης και μηνύσεις των εταιρειών κατά των τεσσάρων αγωνιστών από την Ευρυτανία, θα καταπέσουν με τον αγώνα και την αλληλεγγύη όλων μας. Οι πολίτες που μάχονται για το περιβάλλον ενάντια στα συμφέροντα δεν είναι τρομοκράτες.

Επόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης την Παρασκευή 10/7/2020/στις 9:00 πμ στα δικαστήρια της Καρδίτσας.

Και ξανά στην Νιάλα στις 17/18/19 Ιουλίου στην 2η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση Φίλων των Αγράφων στα Καμάρια.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Προκοπίου Πορτίτσας