Μελωδικά και ρυθμικά τα μεθεόρτια των Χριστουγέννων στο Δήμο Καρδίτσας


Με την καθιερωμένη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ωδείου Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στις 11.45 π.μ., τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, συνεχίζεται το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Καρδίτσας .

Την εκδήλωση θα ανοίξει η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από ιεροψάλτες, πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου, που θα ερμηνεύσει επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους Ύμνους υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτρη Καταραχιά.

Θα επακολουθήσει πρόγραμμα κλασσικής , σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής που περιλαμβάνει ύμνους, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ελληνικά και ξένα, που θα ερμηνεύσουν σολίστ και μουσικά σύνολα του ωδείου.

Τέλος, το πρόγραμμα θα κλείσει η Μικτή Χορωδία του Ωδείου, που θα ερμηνεύσει το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο έργο του μεγάλου Ιταλού συνθέτη του μπαρόκ, AntonioVivaldi, Magnificat, υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων είναι και το Παυσίλυπο, όπου στις 11.30 π.μ. είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η επίδειξη χορογραφιών, ρυθμικής μοντέρνου, χιπ χοπ, μαζορέττες από το Γυμναστήριο Διάπλασις.

Από τις 12.00 μ.μ. Στην αίθουσα του Παυσιλύπου θα είναι στημένη έκθεση ζωγραφικής των έργων του παραμυθιού “Χαμένο Φλουρί” του Γιάννη Τρούκη, ενώ στις 6.00 το απόγευμα θα γίνει χορευτική παρουσίαση του παραμυθιού “Χαμένο Φλουρί” με αφήγηση από τις “Δρυάδες εν Πλώ” Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Τέλος στις 8.00-10.00 μ.μ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Παυσίλυπο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το νεανικό συγκρότημα Local Alarm.

Την Παρασκευή 27/12/2013 και ώρα 11.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τη ΛΔ’ ΕΠΚΑ διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο “Κατασκευή του Χάρτη του Άη Βασίλη”.

 

Άκρως επιτυχημένες οι απογευματινές εκδηλώσεις της Δευτέρας 23/12

Ιδιαίτερα επιτυχημένες ήταν οι απογευματινές εκδηλώσεις της Δευτέρας 23/12. Στις 4.00 το απόγευμα στο Παυσίλυπο η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο “Μία ευχή για τα Χριστούγεννα”. Τα παιδιά σχολείων της πόλης ολοκληρώνοντας σχετικά προγράμματα και εργασίες με τους εκπαιδευτικούς τους συναντήθηκαν και έστειλαν τις ευχές τους για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ακολούθησαν η διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου παζαριού του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες και του φιλανθρωπικού all star game στο Κλειστό Γυμναστήριο που στήριξαν με τη συμμετοχή τους πολλοί συμπολίτες.

Σημειώνεται τέλος οτι στις 5.00 το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων στο Παυσίλυπο ήταν προγραμματισμένη επίδειξη Ταεκβοντό και μοντέρνου χορού από το Γυμναστήριο “ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ”, ενώ στις 7.00 μ.μ. η οπτικοακουστική παράσταση – “Μουσών Δρώμενα” από ομάδες καλλιτεχνών της Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Τρόφιμα και χρήματα στο “Σπίτι της Αγάπης” από το φιλανθρωπικό All Star Game
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη συναυλία σχολής πιάνου και μουσικών συνόλων του ΔΩΚ