‘’ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ’’ 2011. τιμητική επίσκεψη της αποστολής ελληνοπαίδων στον κ. πρόεδρο της βουλής


 Πολλές, αξιόλογες και γεμάτες ουσία εκδηλώσεις περιελάμβανε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, εξ’ ίσου σπουδαίοι προσκεκλημένοι φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις(κ. κ. Σαράντος Καργάκος ιστορικός συγγραφέας, Γ. Γεωργίου Πρέσβης ε. τ. Αντιπρόεδρος ΛΑ. Ο. Σ., Φυντανίδης Σεραφείμ δημοσιογράφος, Χάρρυ Κλύνν ηθοποιός, ζωγράφος, ποιητής), προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και αίγλη στην διοργάνωση θεσμό ‘’ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ”, διοργάνωση η οποία έχει ως βασικό θέμα το εθνικό αφιέρωμα στον Απόδημο Ελληνισμό και τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Εξωτερικών, πέραν αυτής της στήριξης όλων των τοπικών αρχών και φορέων.

 Κάθε χρόνο στα πλαίσια της διοργάνωσης ‘’ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ” φιλοξενούνται στην Καρδίτσα Ελληνόπουλα 2ης και 3ης γενιάς, έτσι και φέτος υπήρξε αντίστοιχη φιλοξενία και συγκεκριμένα αποστολής από την Κωστάντζα της Ρουμανίας και του Ελληνικού Συλλόγου ‘’ΕΛΠΙΣ”, η οποία είναι βέβαιο πως όλα τα μέλη επέστρεψαν στην πόλη τους, γεμάτα ήχους, εικόνες και χρώματα από την μητέρα πατρίδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή, υπεύθυνα, οργανωμένα και μεθοδικά, φρόντισε και ξενάγησε την αποστολή, τόσο στην Καρδίτσα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σε σημαντικούς ιστορικούς, αρχαιολογικούς, τουριστικούς επισκέψιμους χώρους, πέραν αυτών των τιμητικών συναντήσεων με τους Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κ. κ. Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, κας Προέδρου  Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας. 

Τιμητική και χρήσιμη από κάθε άποψη, ήταν η επίσκεψη στον αξιότιμο  Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος μετά χαράς δέχθηκε την αποστολή στο Μέγαρο της Βουλής και πέραν της ξενάγησης στους χώρους του Κοινοβουλίου, όλα τα Ελληνόπουλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις με τον κ. Πετσάλνικο Φίλιππα, συνοδευόμενα από μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ομίλου Καρδίτσας ‘’ΜΕΝΕΛΑΙΣ”κ. Ξυδιά Αποστόλη.

Ο χοροδιδάσκαλος του Ομίλου ‘’ΜΕΝΕΛΑΙΣ”, φρόντισε όλο το διάστημα της  εδώ φιλοξενίας, να διδάξει Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στα μέλη της αποστολής, τα οποία ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ζήλο και χαρά.

Ο Όμιλος Καρδίτσας ‘’ΜΕΝΕΛΑΙΣ”, ο βασικός διοργανωτής του φεστιβάλ ‘’ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ”, έχει ήδη ξεκινήσει και συντονίζει τις εργασίες για την διοργάνωση του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Καρδιτσιωτών, συνεργάζεται άριστα με τους τοπικούς φορείς και αρχές, στοχεύοντας σε μια διοργάνωση, η οποία θα είναι συνέχεια των προσπαθειών όλων των μελών του Ομίλου Καρδίτσας ‘’ΜΕΝΕΛΑΙΣ”, για την καθιέρωση μιας μόνιμης και συνεχούς γέφυρας επικοινωνίας Αποδήμων και μητέρας πατρίδας.   

Προηγούμενο άρθρο Ασ. Σκόνδρα: Συγχαρητήρια στα μέλη των Τομέων Δράσης της Ν.Δ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2007-2013 είναι σε ισχύ πρόσκληση, συνολικής δαπάνης 25.000.000,00 € για αντιπλημμυρικά και συνοδά έργα»