Ειδήσεις

Μερικά χαλικάκια στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Συνεχίζεται μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουλίου,  στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,  η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου ήταν «μερικά χαλικάκια»!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», τα παιδιά βγήκαν βόλτα στη γειτονιά μάζεψαν χαλικάκια, κατέγραψαν χρώματα, αντικείμενα, σχήματα, αισθήσεις, κ.α. και μπαίνοντας στη βιβλιοθήκη, διάβασαν για τον απόλυτο ήρωα των χαλικιών, τον Κοντορεβυθούλη, που με το μυαλό του και μερικά χαλικάκια έσωσε τ’ αδέρφια του.

Έπειτα τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, ως άλλοι Κοντορεβυθούληδες, έπαιξαν μια παραλλαγή κρυμμένου θησαυρού, δίνοντας όμως στην αντίπαλη ομάδα το στίγμα της, με μερικά … χαλικάκια!!!

Τέλος με τα χαλικάκια μέσα σε πλαστικά κουτάκια από καφέ και μολυβοθήκες, έφτιαξαν αυτοσχέδιες μαράκες κι έπαιξαν δικές τους όμορφες μελωδίες!!!

Με ανέμελη διάθεση η καλή παρέα των παιδιών της παιδικής βιβλιοθήκης Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού και με υψηλές θερμοκρασίες προχώρησε σε μια μαγευτική εξερεύνηση του βυθού της θάλασσας και πρόσθεσε στην ομορφιά της απίθανα ψαράκια…….
Ανέσυρε από τα βάθη του ωκεανού έναν χαλικάνθρωπο, που θέλησε να γίνει ενεργό μέλος της βιβλιοθήκης!!!!!!!!!!!

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου», Λάκας Μαντζάρα και Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» με θέμα «Διαφορετικά μπαχαρικά και αρωματικά βότανα».

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Η Χρ. Κατσαβριά για την Πανθεσσαλική Σύσκεψη φορέων Υγείας και Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθρο Τιμή στον Καρδιτσιώτη ποιητή Βαγγέλη Κάσσο