Ειδήσεις

Μερικοί βολβοί το σημερινό θέμα στις Παιδικές Βιβλιοθήκες


Ξεκίνησε τη Δευτέρα, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και η 3η εβδομάδα  του 2ου  κύκλου, της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της ημέρας ήταν «Μερικοί βολβοί».

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», λίγα ήταν τα παιδιά που έφεραν βολβούς, αλλά είχαμε προνοήσει και πήραμε εμείς. Σαν ξεκίνημα της δράσης, διαβάσαμε το θαυμάσιο βιβλίο της Gerda Muller «Στο λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά», από τις εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο.

Έπειτα η τεχνολόγος γεωπόνος του τμήματος πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας Κυρία Μαρίνα Δουλγεράκη, μίλησε στα παιδιά για τους βολβούς, τα είδη τους, τις διαφορές που έχουν με τις πατάτες και τα καρότα, που κι αυτά είναι κάτω από τη γη.

Τέλος όλοι μαζί, βγήκαμε στον κήπο της βιβλιοθήκης μας και η Κυρία Δουλγεράκη μας έδειξε αναλυτικά τι φυτά έχουμε, ποια είναι αρωματικά, ποια λουλούδια, ποια τα λαχανικά μας. Φύτεψε η ίδια έναν βολβό τουλίπας και στη συνέχεια, ένα ένα τα παιδιά, έβαλαν τους δικούς τους βολβούς και μετά τους ποτίσαμε με λίγο δροσερό νεράκι. Σημειώσαμε τη σειρά με την οποία τους έβαλαν και με μεγάλη αγωνία, θα περιμένουμε μέχρι την άνοιξη για να δούμε αν ο κήπος μας μεταμορφωθεί σ’  ένα μικρό ολλανδικό λιβάδι!!!

Φυτεύοντας τους ταπεινούς βολβούς κρεμμυδιών και σκόρδων καθώς και πολύχρωμες τουλίπες και κρίνους, γεννήθηκε ένας μικρός λαχανόκηπος στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Φανουρίου,  που θα τον ομορφύνουν τα πολύχρωμα λουλούδια.

Οι μικροί εξερευνητές θα ανακαλύψουν τη χαρά της φροντίδας και προστασίας για αυτό που με κόπο έχουν φτιάξει και θα γνωρίσουν σιγά σιγά τα μυστικά της κηπουρικής!!!

Την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες «Παυσιλύπου»  και συνοικιών «Λάκας Μαντζάρα» και «Αγίου Νικολάου», με θέμα «Μία σκούπα», αν είναι με κοντάρι, ακόμη καλύτερα!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Bazaar από Το Χαμόγελο του Παιδιού με σχολικά είδη
Επόμενο άρθρο Λειτουργία Καταστήματος υπό νέα διεύθυνση