Ειδήσεις

Μετακινήσεις – Υποβαθμίσεις Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Μετά τις σαρωτικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων προηγούμενων ετών και την επιχειρούμενη μετακίνηση του τμήματος Δασοπονίας σχεδιάζεται νέος κύκλος καταργήσεων ή μετακινήσεων  σχολείων και σχολών.

Με τις συγχωνεύσεις των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ, θέμα που αναδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας και της επιχειρούμενης υποβάθμισης των τμημάτων προσχολικής εκπαίδευσης (Νηπιαγωγών) έρχεται και η μετακίνηση του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, καθώς και η ενδεχόμενη υποβάθμιση του Ξύλου και  Επίπλου, μοναδικού στην επικράτεια.

Αποτελεί παγιωμένη πια πρακτική η συρρίκνωση των εκπαιδευτικών δομών της περιοχής μας και βέβαια η ιστορία επαναλαμβάνεται αρκεί να θυμηθούμε την τύχη της σχολής Νηπιαγωγών τη δεκαετία του ΄80.

Η Τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ανάγκη από στελεχωμένες σε εκπαιδευτικό δυναμικό σχολές και από χρηματοδότηση. Όχι από μετακινήσεις σχολών και αποσπασματικές, ενδεχομένως και άδικες υποβαθμίσεις.   Ζητάμε την αξιοποίηση και επέκταση όλων των εγκαταστάσεων και δομών που υπάρχουν στην περιοχή μας. Να μη μετακινηθεί και να μην υποβαθμιστεί κανένα τμήμα και καμία σχολή από την Καρδίτσα στο όνομα μιας κατ’ επίφαση και μόνο αναβάθμισης των πανεπιστημίων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Ιερά Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου