Ειδήσεις

Με εννέα αθλητές ο Φωκιανός στο Πανελλήνιο Παίδων Κορασίδων


Με πολυπληθή ομάδα εννέααθλητών και αθλητριών συμμετείχε ο Φωκιανός Καρδίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων  – Κορασίδων Κ 18 που έγινε στην πόλη της Κατερίνης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Οι βαδίστριες του σωματείου Φλώρου Πένυ, Γατή Μαρία-Φιλίππα και Τσανάβα Χριστίνα καταφέρανε να αναδειχθούν 3η,11ηκαι 12η αντίστοιχα Πανελληνιονίκες στα 5.000μ βάδην. Καταφέρανε και οι τρεις να βελτιώσουν τον χρόνο τους, με 26:48.29, 28:51.24 και 29:07.77αντίστοιχα βάζοντας βάσεις για μετέπειτα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Η Φλώρου Πένυ αν και η μικρότερη ηλικιακά (Κ16) με την 3η θέση βάζει τα θεμέλια για διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην πόλη της Καβάλας αυτήν την Κυριακή. Με τον καλύτερο χρόνο από όλες τις βαδίστριες θαυπερασπιστεί την 1ης Πανελλήνια νίκη που έκανε στο προηγούμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Α΄ του 2017. Μαζί της θα αγωνισθεί και η άλλη μικρή ταλαντούχα αθλήτρια Αρβανιτάκου Χρύσα(Κ15) στο πρώτο της Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με πολλές ελπίδες διάκρισης και αυτή, αφού έχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην  Ελλάδα.

Στα 5.000μ βάδην παίδων ο Φωκιανός είχε ακόμη μια συμμετοχή με τον Μπούσδα Αριστοτέλη με επίδοση 50΄.30΄΄.02 κέρδισε την 4η θέση στην Ελλάδα βελτιώνοντας την ατομική του επίδοση. Και αυτός θα υπερασπιστείτον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδοςαπό το προηγούμενο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α΄ το 2017.

Στο Τριπλούν Κορασίδων η Δεληγιάννη Εβελίνα με πολύ δύσκολες συνθήκες αγώνα, φυσούσε άνεμος αντίθετος (-3.20)έκανε 10μ.56εκ και κατέλαβε την 17η θέση. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και η Σακκά Κατερίνα κάνοντας επίδοση 9μ.86εκ (-1.80)αντίθετος μακριά και αυτή, από την καλύτερη επίδοση της.

Στα 100μ Εμποδίων η Κοτλίτσα Μαρία έκανε χρόνο 16΄΄.38 πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ 16΄΄.11 από το Διασυλλογικό πρωτάθλημα.

Εμπειρίες αποκόμισαν οι μικρές αθλήτριες Παπαγιάννη Ίριδα στα 1.500μ και Μπαμπάνα Μαριάνα στο Ύψος εν ‘όψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της κατηγορίας τους στην Καβάλα.

Τα ταλέντα που αναδεικνύει ο Φωκιανός από το 1995 πουδημιουργήθηκε το τμήμα στίβου ως και τις μέρες μας, καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι προπονητές του σωματείου,Ηλίας Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεληγιάννης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τους Αγίους Αναργύρους τίμησαν οι Λαγκαδιώτες
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για ζητήματα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων