Ειδήσεις

Με επιτυχία η Γιορτή Πίτας στην Ιτέα


Η πίτα είναι εμβληματική γεύση της ελληνικής αλλά και της πολυπολιτισμικής κουζίνας της περιοχής μας. Επόμενο ήταν η γιορτή παραδοσιακής πίτας που γίνεται κάθε χρονιά στην Ιτέα Καρδίτσας από τον Σύλλογο Γυναικών Ιτέας να έχει μεγάλη επιτυχία.
Ο κόσμος εχθές ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.
Με κόπο και πολύ μεράκι διοργανώθηκε η 6η Γιορτή Πίτας στην Ιτέα χθες το Σάββατο 1η Ιουλίου 2017. Οι γυναίκες του χωριού έφτιαξαν διάφορες παραδοσιακές πίτες (χορτόπιτες, κρεατόπιτες, τυρόπιτες, κ.α) και τίμησαν μ’ αυτό τον τρόπο, την γιορτή τους, την οποία αγκάλιασε πολύς κόσμος, ενώ τα χορευτικά των συλλόγων της περιοχής έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στη γιορτή.
Συμμετείχαν τα χορευτικά:
Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας
Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ανάβρας “Ο Μέγας Αλέξανδρος”
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού
Το Κέντρο Σπουδών & Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού “Χορίαμβος”
Η Ιτέα δεν είναι ένα απλό χωριό κι αυτό το γνωρίζουν όλοι!
Έχει μια τεράστια δυναμική σε όλα τα επίπεδα, ειδικά στον πολιτισμό…
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον Σύλλογο Γυναικών και πάντα ευχόμαστε δυναμικές εκδηλώσεις και επιτυχίες.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο αιδεσιμότατος πατήρ Βασίλειος Γερούκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΘ και Δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο Περιφερειακός σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας, οι Αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοντοβάϊος, Φωτεινή Καραϊσκου και Ιφιγένεια Πετροπούλου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Λωρίδας και Κώστας Τζέλλας, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ Βάιος Μπακαβέλος, η πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ Ράνια Φούντα, ο πρόεδρος Τ.Κ. Ιτέας Βαγγέλης Λύτρας, η πρώην Βουλευτής  Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΠ Αναστάσιος Γκαζούνης και πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

 

Από το iteakarditsas.blogspot.com

Προηγούμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βλασίου
Επόμενο άρθρο Δυναμική πορεία σε Γερμανία & Μέση Ανατολή για το νερό Θεόνη