Ειδήσεις

Με επιτυχία η ετήσια Γ.Σ. της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων


Στον Παλαμά Καρδίτσας, την έδρα της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των Καραγκούνηδων στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Μουσών Μέλαθρον-Δημοτικού Ωδείου». Τα μέλη της Αμφικτιονίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του Αμφικτιονικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα για το 4ο Καραγκούνικο Αντάμωμα και το 4 Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κιλελέρ, η Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016 και τα οποία πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία της Χάλκης και στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτής της Συνέλευσης τιμήθηκε από το Αμφικτιονικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος για την άρτια διοργάνωση του 4ου Καραγκούνικου Ανταμώματος και του 4ου Πανελλήνιου Εθνολογικού Συνεδρίου και του επιδόθηκε τιμητικός έπαινος από τον πρόεδρο της Αμφικτιονίαςκ. Απόστολο Φιρφιρή, ο οποίος τόνισε την άριστη συνεργασία και τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Καραγκούνης Δήμαρχος Κιλελέρ για την επιτυχή πραγματοποίησή των παραπάνω εκδηλώσεων στην Ανατολική Πεδιάδα της Θεσσαλίας, όπου η ταυτότητα του καραγκούνικου στοιχείου έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Φανερά συγκινημένος ο κ. Νασιακόπουλος ευχαρίστησε το Αμφικτιονικό Συμβούλιο και υποσχέθηκε πως θα είναι δίπλα στα μέλη της Αμφικτιονίας βοηθώντας, στο μέτρο του δυνατού, τις προσπάθειες ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού των κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας.

Μετά από το τιμητικό αφιέρωμα στον κ. Νασιακόπουλο και τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου κ.κ.  Τιμόθεου, πατέρας Κων/νος Γιολδάσης, ο Αντιπεριφεριάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος (καραγκούνης και επίτιμο μέλος της Αμφικτιονίας), ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κουτσός και η πρώην βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, οι αρχές του τόπου απεχώρησαν και οι Θεσσαλοί Αμφικτίονες συνέχισαν τις εργασίες της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

Στην αρχή το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Αμφικτιονίας κ Απόστολος Φιρφιρής, ο οποίος έκανε τον διοικητικό απολογισμό αναφερόμενος στα επιτυχημένα ανταμώματα και στις εκδόσεις των τόμων των πρακτικών των συνεδρίων. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δικηγόρο Βασίλη Νίκου, ο οποίος αφιλοκερδώς έδωσε νομική υπόσταση στην Αμφικτιονία. Στη συνέχεια οι Αμφικτίονες  ενημερώθηκαν από την Α΄ Γραμματέα κ. Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά για το τι κατάφερε να επιτύχει η Αμφικτιονία μέχρι τώρα αλλά και για την έναρξη των προετοιμασιών του 5ου Καραγκούνικου Ανταμώματος και του 5ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα με επίκεντρο τα Μεγάλα Καλύβια το 2018. Παίρνοντας ακολούθως το λόγο ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας κ. Χρήστος Παπαπολύκαρπος διαβεβαίωσε πως από τη μεριά των Μεγαλοκαλυβιωτών θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία του 5ου Καραγκούνικου Ανταμώματος.

Μετά από τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων μελών ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος και στη συνέχεια η εκλογή των 20 αιρετών και 21 δόκιμων μελών της Αμφικτιονίας, οι οποίοι εκπροσωπούν και τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Συζήτηση με θέμα: Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια νέου κτιρίου της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας