Ειδήσεις

Με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Λογιστών Ν. Καρδίτσας


Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας (Σ.Ε.ΕΛ.Φ.Ο.Κ.).

Το θέμα ήταν η Φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων, με εισηγητή τον κ. Χριστόπουλο Γεώργιο, Λογιστή – Φοροτεχνικό, μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και Γ. Γραμματέας της Ε.Φ.Ε.Ε. Αττικής.

Αναλύθηκαν διεξοδικά οι αλλαγές που επήλθαν στα νέα έντυπα των φορολογιών δηλώσεων, δηλώσεις τις οποίες θα κληθούμε να υποβάλλουμε το αμέσως προσεχές διάστημα.

Υπήρξαν προβληματισμοί από τους συναδέλφους, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μαζικότητα της προσέλευσης των συναδέλφων και συζητήθηκαν λύσεις και τρόποι αντιμετώπισης των νέων φορολογικών προκλήσεων.

Το σύστημα αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, για μία ακόμη φορά δύο και πλέον μήνες με τα από το χρόνο έναρξης που ορίζει ο φορολογικός νόμος. Ελπίζουμε τουλάχιστον ότι η Διοίκηση θα μπορέσει να κατανοήσει (νωρίς, δηλαδή άμεσα) ότι ο  απαιτούμενος χρόνος είναι τουλάχιστον μέχρι τις 30.06. και θα φροντίσει να νομοθετήσει γρήγορα, για να μπορέσουν να προγραμματίσουν οι συνάδελφοι τις εργασίες του.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η αναπληρωτής γ. Γραμματέας Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και πρόεδρος του Συλλόγου Βοϊου Κοζάνης Ανδρομάχη Τσιώρα και το μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε. Τρικάλων Θωμάς Γρηγορίου.

Να πούμε τέλος ότι χορηγός της ημερίδας ήταν η I – spirit Νίκος Σπυρόπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε για την υποστήριξη του.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Παπαδημητρίου                                                                        Κώστας Λαμπρόπουλος

 

Προηγούμενο άρθρο Γραμματεία Εκπαιδευτικών Καρδίτσας : Ασφαλιστικό και απεργιακές κινητοποιήσεις
Επόμενο άρθρο Χρ. Κατσαβριά: Να χαράξουμε νέα Στρατηγική για τους υδατικούς πόρους