Ειδήσεις

Με επιτυχία η ποδηλατοβόλτα στο Δάσος Ανωγείου


Το δικό τους ισχυρό μήνυμα “Γίνε εθελοντής μη μένεις θεατής” έστειλαν ποδηλάτες από αρκετά σημεία του Δήμου Σοφάδων που συμμετείχαν και φέτος σε εκδήλωση στο Δάσος Ανωγείου.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019 αρκετοί σύλλογοι του Δήμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έφεραν με περιφρούρηση τα μέλη τους ως μία παρέα μεγάλης ποδηλατοβόλτας στο μοναδικής ομορφιάς πλατανόδασος του Ανωγείου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο δάσος, οι μικρότεροι επιδόθηκαν σε ποδηλατικές ακροβασίες, άλλοι απόλαυσαν έναν περίπατο αποθανατίζοντας φωτογραφικά στιγμές, ενώ κάποιοι άλλοι περισυνέλεγαν με απόχη ό,τι έπλεε στο ποτάμι χωρίς να έχει φυσική θέση. Οι υπόλοιποι κάθησαν γύρω από τη βρύση, όπου τους μοιράστηκε νερό και ελαφρύ πρωινό. Στην επίκαιρη αυτή εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Σοφάδων, ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα το δάσος ως συλλογικότητα, την προσφορά και την προάσπιση του, το ποδήλατο, ως φιλικό μέσο μεταφοράς προς τον άνθρωπο και τη φύση, ενώ έγινε και ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τις αιμοδοτικές ανάγκες των πολιτών και την κάλυψή τους στο επίπεδο της οικογένειας.

” Το δάσος Ανωγείου αποτελεί κόσμημα για το Δήμο μας ” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Σταμούλης Ιωάννης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης αλλά και τους συμμετέχοντες. Εκ μέρους του Δασαρχείου παραβρέθηκε και σχετική αναφορά έκανε ο δασολόγος κ.Νταής  Ιωάννης.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων-που συμμετείχε με επανδρωμένο όχημα- κ. Νταουτάς Γεώργιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόληψη των πυρκαγιών. Παραβρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος κ. Θώμη Καφάση, επανδρωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προσωπικό του Κέντρο Υγείας Σοφάδων.

 

Προηγούμενο άρθρο Όλοι και όλες στην απεργία της Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθρο ΠΕΔ Θεσσαλίας: Βασικές ρυθμίσεις για τους αιρετούς των ΟΤΑ