Με επιτυχία η συναυλία πιάνου της Γιούλης Αγιώτη


Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2014 στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας που ανήκει στο ΔΟΠΑΚ πραγματοποιήθηκε η συναυλία πιάνου  της σπουδάστριας  Γιούλης   Αγιώτη ( τάξη Γιώτας Καραγιάννη) υποψήφια διπλωματικών εξετάσεων πιάνου.

Η Γιούλη Αγιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Καρδίτσα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Δημοτικό  Ωδείο Καρδίτσας το 1991, από το οποίο απέκτησε το πτυχίο της Αρμονίας το 2001 και το πτυχίο Πιάνου το 2010 (τάξη Γιώτας Καραγιάννη). Παράλληλα, έκανε σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες και είναι απόφοιτος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, με ειδίκευση τη Ρώσικη Γλώσσα(ΔΠΘ 2006), του Τμήματος της Ελληνικής Φιλολογίας(ΔΠΘ 2011) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης(ΔΠΘ 2009). Συνεχίζει τις  σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά Τμήματος Αντίστιξης στην τάξη του Κου Δημήτρη Ντάλη (καθηγητή Δ.Ω.Κ.)

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια πιάνου με τον κ. Δημήτρη Τουφεξή που διοργανώνονται από το Δ.Ω.Κ.  και έλαβε μέρος υπό τη διεύθυνση του ιδίου σε σεμινάρια πιάνου και μουσικών συνόλων στην Αθήνα το 2013, ωδείο Ι. Συγκελάκη, όπου ερμήνευσε το 3ο ConcertoBeethoven.

Έχει συνοδέψει ως πιανίστα την παιδική χορωδία του Δ.Ω.Κ, την ορχήστρα του Δ.Ω.Κ, και την χορωδία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Σοφάδων στην Καρδίτσα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Στην συναυλία ενόψει διπλωματικών εξετάσεων εκτελέστηκαν με μεγάλη καλλιτεχνική ευαισθησία & υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας  έργα από την κλασσική εποχή ως τον 20ο αιώνα όπως:Sonata Op. 53 Beethoven,Toccata Fuga Bach BWV 913,Scarlatti,Albenia Asturias,Michaelides La’ Lyre de Sappho,Chopin Scherzo n.2,Concerto No 3 Beethoven.

Η νεαρή πιανίστα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που παρευρέθηκε στην ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά.

 

Προηγούμενο άρθρο Στη μάχη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων ο ΣΠΑΚ!
Επόμενο άρθρο Επαφές της δημοτικής αρχής Σοφάδων με τη ΔΕΗ για επανασύνδεση ρεύματος σε αντλιοστάσια στη Δ.Ε. Ταμασίου