Ειδήσεις

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Καρδίτσα


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, παρά την πανδημία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στο χώρο του  Αθλητικού πάρκου.

Ο χώρος προσαρμόστηκε για να προφυλαχτεί η υγεία όλων των μελών, των φίλων και επισκεπτών και πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (τήρηση αποστάσεων – καθιστοί θεατές – χρήση μάσκας – αντισηπτικά).

Η Χαρά Καραντάνα μέλος του ΤΣ της ΚΝΕ στον χαιρετισμό της κάλεσε τους νέους, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που τους κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Να στείλουν δυναμικό μήνυμα «οργανωμένης απειθαρχίας» στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών! « Η νεολαία δε φιμώνεται! Αποδεικνύει ότι «…και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή»!

Στη συνέχεια ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΟΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, αναφέρθηκε στις συνέπειες της πανδημίας, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που μετά το τζογάρισμα της δημόσιας υγείας για τα κέρδη του κεφαλαίου στον τουρισμό και τις μεταφορές, ετοιμάζεται να τζογάρει και την υγεία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκε ακόμα στην ολοένα και κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή, η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα είναι πλήρως ενταγμένη στους αδυσώπητους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστών, μεταξύ των μονοπωλίων. Το σκληρό γεωπολιτικό “παζάρι” που βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας για τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας, για τις σφαίρες επιρροής και τις ΑΟΖ, δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα που περιείχε και  αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Άρη Φαλιάγκα, Ρίτσα Πέτσα, Ναπολέων Μουλιάκο, Μιαρίτη και Καλπία. 

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Καραγιάννη Νίκου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Σε αγωνιστική εγρήγορση οι αγρότες