Ειδήσεις

Με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Γ.Σ. του ΤΟΕΒ Τιτανίου


Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ Παλαμά στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, σύμφωνα  με τα προβλεπόμενα άρθρα του καταστατικού του Οργανισμού.

Κατά την προσέλευση των Αντιπροσώπων μοιράστηκαν σε όλους φάκελοι με στοιχεία του Οργανισμού και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των έργων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο έτος 2017.

Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κύριος Βασίλειος Γιαννάκος , καλωσόρισε τους  Αντιπροσώπους του Οργανισμού και τόνισε ότι η παρουσία τους δηλώνει τη διάθεση προσφοράς  όλων στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων του Οργανισμού και ευχήθηκε τη συνέχεια της δημιουργικής συνεργασίας.

Συνεχίζοντας την εισήγηση , παρουσίασε τα πεπραγμένα της διοίκησης κατά το έτος 2017, τα οποία περιλαμβάνουν έργα στο αρδευτικό – στραγγιστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλα τα αγροκτήματα δικαιοδοσίας του Οργανισμού.

Ανέφερε ότι, στην έκταση των 150.000 στρεμμάτων, που αντιστοιχεί σε 14 αγροκτήματα που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οργανισμού , οι απαιτήσεις ήταν πολλές και από στραγγιστικής και από αρδευτικής πλευράς.

Ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις σύμφωνα με την αναγκαιότητα κάθε περίπτωσης και σύμφωνα με την οικονομική του δυνατότητα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αρδευτικά έργα που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να καλύψουν μεγαλύτερη αρδευόμενη έκταση αλλά και να μειώσουν το κόστος άρδευσης, καθώς και τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο στραγγιστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο τα οποία ικανοποίησαν αιτήσεις μελών σε όλα τα αγροκτήματα δικαιοδοσίας του Οργανισμού.

Ανακοινώθηκε η αγορά του πρώτου χωματουργικού μηχανήματος από τον Οργανισμό το οποίο είναι ένας ισοπεδωτής γαιών ( γκρέϊντερ ) που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των αγροκτημάτων .

Στη συνέχεια η Συνέλευση προχώρησε στα θέματα ημερήσιας διάταξης και στην ψήφιση του ισολογισμού-απογραφής και αποτελεσμάτων χρήσης 2017 καθώς και στην ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2018.

Αποφασίστηκαν οι τιμές των εισφορών του έτους 2018 , οι οποίες θα είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτές του προηγούμενου έτους καθώς  και ο τρόπος είσπραξης τους.

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον Οργανισμό προκειμένου να βοηθήσει τα μέλη του που βιώνουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής, αποφασίστηκε να δοθεί  δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με υπεύθυνη δήλωση ρύθμισης κατά περίπτωση, αναλόγως του ποσού οφειλής και των ετών καθυστέρησης.

Τονίστηκε ότι στις περιπτώσεις που τα μέλη δεν ανταποκριθούν και συνεχίσουν να δείχνουν αμέλεια ή αδιαφορία, ο Οργανισμός θα βεβαιώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΟΥ  προς είσπραξη.

Τα θέματα ψηφίστηκαν με απόλυτη πλειοψηφία από το σώμα.

Ακολούθησαν τεκμηριωμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο σε ερωτήσεις Αντιπροσώπων  και κλήθηκε ο καθένας ξεχωριστά να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του αγροκτήματος που αντιπροσωπεύει.

Συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες και οι μελλοντικοί στόχοι του Οργανισμού καθώς και ο προγραμματισμός έργων του έτους 2018 που συμφωνεί με τις προτάσεις των Αντιπροσώπων κάθε αγροκτήματος, οι οποίες καταγράφηκαν στις Τοπικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησε η Διοίκηση του Οργανισμού γι αυτό το σκοπό .

Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν το 2018 θα γίνουν με πνεύμα οικονομίας και σωστή διαχείριση , σύμφωνα με την εισπραξιμότητα των εισφορών κάθε αγροκτήματος και την αναγκαιότητα κάθε περίπτωσης.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έληξαν με επιτυχία.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)