Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ιατροκοινωνικό πρόγραμμα στο Καππαδοκικό από την ΠΕΚΣ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο σκοπός της επίσκεψης της ιατροκοινωνικής ομάδας της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων στο Καππαδοκικό το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου 2013.

Μετά από πρόσκληση του Δ. Σοφάδων, της Τ.Κ. Καππαδοκικού και:

  1. του Συλλόγου Καππαδοκιτών Αθήνας «Η Ζωοδόχος Πηγή»

  2. του Συλλόγου Γυναικών Καππαδοκικού

  3. του Μορφωτικού Συλλόγου Καππαδοκικού «Η Προσφυγιά»

η ιατροκοινωνική ομάδα της ΠΕΚΣ εγκαταστάθηκε για δυο μέρες στο Καππαδοκικό και εξέτασε δωρεάν 193 κατοίκους των τριών προσφυγικών χωριών της Π.Ε. Καρδίτσας: του Καππαδοκικού, του Ν. Ικονίου και του Αμπελώνα.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Οδοντίατρος και πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Σ. κ. Ισακίδης Θεοφάνης και της Ιατρικής Ομάδας ο Καθηγητής Χειρουργικής – Αγγειοχειρουργικής και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων της Π.Ε.Κ.Σ κ. Γερασιμίδης Θωμάς. Η ομάδα αποτελείται από 16 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 3 νοσηλευτές και 3 άτομα γραμματειακήυποστήριξη.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

Κλινική εκτίμηση από Γενικό Ιατρό (πνεύμονες, καρδιά, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), από Χειρουργό και Αγγειοχειρουργό (εκτίμηση κοιλίας, ψηλάφηση-ακρόαση αρτηριών και με χρήση μηχανημάτων doppler αγγείων), εξέταση από Ωτορινολαρυγγολόγο, εξέταση από Οφθαλμίατρο, εξέταση από Οδοντίατρο, εξέταση από Ορθοπεδικό, εργαστηριακός έλεγχος με μέτρηση χοληστερίνης, προσδιορισμό τριγλυκεριδίων, προσδιορισμός σακχάρου αίματος, γενική ούρων. Καταγραφή φαρμάκων και έλεγχος των χορηγουμένων φαρμάκων.

Το χώρο των εξετάσεων επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαστεργίου Σωτήρη. Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΕΚΣ κ. Ισακίδη Θεοφάνη καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για την παρουσία τους και την εθελοντική τους προσφορά.

Ο Δ. Σοφάδων τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες κατόρθωσε με επιτυχία να προσφέρει στους δημότες μας έναν σημαντικό κύκλο ιατρικών υπηρεσιών, είτε αυτές αφορούσαν ενημέρωση είτε εξετάσεις.

Οι άνεργοι, ανασφάλιστοι και άποροι δημότες μας είχαν αρχικά τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, μέσα από ένα πρόγραμμα που εφάρμοσε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Στη συνέχεια και σε συνεργασία με το Σύλλογο Σοφαδιτών της Αθήνας διοργανώσαμε μια ξεχωριστή ενημερωτική ημερίδα με ομιλητές τέσσερις Σοφαδίτες γιατρούς.

Τις τελευταίες δύο ημέρες είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την ιατροκοινωνική ομάδα της Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωμματείων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σόλους αυτούς τους ανθρώπους, τους Καππαδόκες στην καταγωγή, οι οποίοι εθελοντικά επισκέπτονται προσφυγικά χωριά της χώρας μας προσφέροντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

Παραμένουμε σταθερά δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών. Ενισχύουμε αποφασιστικά κάθε εθελοντική δράση που βελτιώνει το επίπεδο ζωής των δημοτών μας.”

Προηγούμενο άρθρο Νέα επιστολή βουλευτών της ΝΔ στον Στουρνάρα για τα αγροτεμάχια – Μεταξύ αυτών και ο Κ. Τσιάρας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα