Ειδήσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο για τα φυτά και τα βότανα


Ένα ακόμα Πανελλήνιο Συνέδριο κατάφερε να φέρει εις πέρας το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Καρδίτσας. Οι δυσκολίες πολλές αλλά η αγάπη, το μεράκι και η διάθεση προσφοράς των μελών του περίσσια.  Όμως αυτά δεν είναι αρκετά για την  οργάνωση ενός επιστημονικού Συνεδρίου. Αρωγός μας, όσον αφορά στην επιστημονική στήριξη, ήταν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο στήριξε και τα πέντε προηγούμενα Πανελλήνια Συνέδρια.

synedrio-3

Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Φυτά και βότανα στον λαϊκό πολιτισμό και την επιστήμη» πήραν μέρος ως εισηγητές σημαντικοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μελετητές, ερευνητές και λαογράφοι, οι οποίοι ανέδειξαν στοιχεία, τα οποία έρχονται στο φως για πρώτη φορά. Παρούσα σε όλες τις συνεδρίες και η τοπική κοινωνία της Καρδίτσας, η οποία μας στηρίζει και μας εμπιστεύεται.

Aξιόλογοι εισηγητές/τριες πήραν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου. Πολλοί απ΄ αυτούς είναι παλιοί γνώριμοι και στηρίζουν το Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» από τα πρώτα συνέδρια. Χαίρομαι που μας εμπιστεύονται και που με τη συμμετοχή τους και τις σημαντικές  ανακοινώσεις τους δημιούργησαν ένα κλίμα εμπιστοσύνης  με αποτέλεσμα σε κάθε κάλεσμά μας οι αιτήσεις συμμετοχής να ξεπερνούν τις εκατό. Τους ευχαριστώ και εύχομαι να είναι μαζί μας και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Το επόμενό μας βήμα είναι η έκδοση των πρακτικών, γι΄ αυτό και απευθύνω θερμή παράκληση σ’ όλους τους εισηγητές να αποστείλουν τις εισηγήσεις τους σε ηλεκτρονική μορφή και σύμφωνα με τις οδηγίες των επιμελητών μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, για να εκδοθούν τα πρακτικά μέσα στο 2017.

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε, γιατί στηρίχθηκε ηθικά και υλικά από τους τοπικούς φορείς, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων.

Πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά  τους Πολιτιστικούς Συλλόγους:  Θεσσαλικό Χοροστάσι, Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο «Καλλίχορος», τον Μορφωτικό Σύλλογο Κρανιάς και το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού  για τη συμμετοχή τους στο εναρκτήριο πρόγραμμα, που ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη για το καλωσόρισμα των εισηγητών και συνέδρων.

Ευχαριστώ επίσης τους χορηγούς μας, τα Βιβλιοπωλεία Παιδεία, το φωτογραφείο Φως και Γραφή, τον Ξυλόφουρνο Ζυμωτό, την Πιτσαρία Μιλανέζα και το ξενοδοχείο Άστρον, που παρόλη την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και συνακόλουθα και αυτοί, μας στήριξαν και σ’ αυτό το Συνέδριο, όπως και στα προηγούμενα.

Ευχαριστώ τον Aποστόλου Πέτρο για την παραχώρηση του Δημοτικού Κινηματοθέατρου για την πανηγυρική έναρξη της εναρκτήριας Συνεδρίας, την ΕΡΤ3 ,  όλα τα Μ.Μ.Ε., όλους όσοι βοήθησαν στην προετοιμασία αυτού του Συνεδρίου, καθώς και όλους εσάς που συμμετέχετε στις εργασίες του.

Επίσης ευχαριστώ τη Βανέσσα Στυλοπούλου για την πολύ ξεχωριστή  παρουσίαση του προγράμματος της Παρασκευής και γιατί στηρίζει πάντα το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ».

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλω στον φίλο της Καρδίτσας πρόεδρο Ευάγγελο Αυδίκο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γιατί είναι πάντα δίπλα μας, έτοιμος να μας βοηθήσει με την επιστημονική του κατάρτιση σχεδόν σε όλα τα βήματά μας.

Ευχαριστώ τα μέλη του Απόλλωνα και ιδιαίτερα τη Γραμματέα Δήμητρα Χαβδούλα, Μαίρη Ξυνόγαλου, Λίτσα Μπάρκα, Στέλλα Μπολτσή, Σοφία Μητρουλιά και Γιάννη Γκορτσά, γιατί σήκωσαν ένα μεγάλο μέρος του Συνεδρίου.

Τέλος ευχαριστώ τον χορηγό προβολής και επικοινωνίας, την ΕΡΤ3 καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε. για τη μεγάλη προβολή του Συνεδρίου πριν και κατά την διάρκεια των εργασιών του, όλους όσοι βοήθησαν στην προετοιμασία του και στην πραγματοποίησή του, καθώς και όλους εσάς που συμμετείχατε στις εργασίες του.

Αγαπητοί εισηγητές και σύνεδροι το όμορφο και ενδιαφέρον συνεδριακό ταξίδι τελειώνει σήμερα εδώ, στον όμορφο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Καλή αντάμωση τον Οκτώβριο του 2019. Η Καρδίτσα θα ανοίξει και πάλι διάπλατα την αγκαλιά της να σας υποδεχτεί.

 

Κλείσιμο 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου από την Προέδρο του Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Βασιλική Κοζιού

 

 

Προηγούμενο άρθρο 1917: Αγροτική Μεταρρύθμιση και Θεσσαλική Ύπαιθρος
Επόμενο άρθρο 2η αγωνιστική για το πρωτάθλημα Σύγχρονου Τάβλι