Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τη Μελισσοκομία


 Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα ενημέρωσης Μελισσοκόμων που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας  και ο Οργανισμός  ΟΓΕΚΑ  «ΔΗΜΗΤΡΑ»  που παραχώρησε και την αίθουσα  για την εκδήλωση. Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Αντινομάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Γεώργιος Παπάρας, που είχε και την  πρωτοβουλία για την διοργάνωσή της και στη συνέχεια αξιόλογοι εισηγητές ανέπτυξαν διάφορα θέματα σχετικά με την επιστήμη της  Μελισσοκομίας.

Ο Δ/ντης Αγροτικής Ανάπτυξης ανέπτυξε το θέμα «Η συμβολή της μελισσοκομίας στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας», ο Γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Γαλούσης Αθανάσιος εισηγήθηκε για την  «Υφιστάμενη κατάσταση μελισσοκομίας, παράγωγα και προσφορές της μέλισσας, βιολογικές μορφές της μέλισσας». Επίσης, η Κτηνίατρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας  Καρατάσου Κατερίνα ανέπτυξε το θέμα «Μεταποίηση μελισσοκομικών προϊόντων».

Ο Γεωπόνος του Κέντρου Μελισσοκομίας Θεσσαλίας   Σαμαράς Γεώργιος εισηγήθηκε τον «Πολλαπλασιασμό μελισσοσμηνών, σμηνουργία και  βασιλοτροφία», η Γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Γαλαρηνιώτου- Σακελλαρίου Μαρία  για τις ομάδες παραγωγών και τέλος ο κτηνίατρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  Λιάκος Βασίλειος ανέπτυξε το θέμα «Εχθροί και ασθένειες των μελισσοσμηνών- πρόληψη, αντιμετώπιση».

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος και παραβρέθηκαν ο Ντούρας Βασίλης, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, ο Κολοβός Βασίλης Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρδίτσας και  ο Καραγιώργος Θωμάς Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Καρδίτσας.

Τέλος, την ημερίδα παρακολούθησαν Γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, της Δ/νσης Βιομηχανικών Φυτών και ΟΣΔΕ καθώς και  του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνίατροι της Δ/νσης Κτηνιατρικής Καρδίτσας και πλήθος επαγγελματιών και ερασιτεχνών μελισσοκόμων όπως και ενδιαφερόμενοι να ασχοληθούν μελλοντικά.

Προηγούμενο άρθρο Πλίθινη αγορά στον Πρόδρομο
Επόμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας