Ειδήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού


Σε κλίμα πανηγυρικό και με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, η 6η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν.  Καρδίτσας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.

 Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο Καρδιτσιώτη μουσικό Βασίλη Νταράλα ο οποίος εδώ και πολλά χρονιά τιμάει την παράδοση και τον πολιτισμό μέσα από την τέχνη του έχοντας διαγράψει μια λαμπρή διαδρομή.

 Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από την πλευρά των επισήμων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση όπως επίσης και από εκπροσώπους των φορέων-συνδιοργανωτών.

 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Καρδίτσα διαθέτει αξιόλογο δυναμικό στο χώρο του πολιτισμού και έχει ιδιαίτερη σημασία, μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις-θεσμούς, να τιμούνται όλοι όσοι το αξίζουν.

 Ο βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός επεσήμανε πως η πολιτιστική παράδοση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού και πρόσθεσε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις τονώνουν την εθνική μας ταυτότητα και μας κάνουν όλους περήφανους.

 Η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα υπογράμμισε πως η προσφορά όλων αυτών των μουσικών του τόπου μας είναι διαχρονική και έδωσε τα συγχαρητήριά της σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που με το μεράκι τους μεταλαμπαδεύουν στις νέες γενιές την αγάπη για την παράδοση.

 Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος δήλωσε πως η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων για 6η χρονιά αφήνει το στίγμα της στα πολιτιστικά δρώμενα μέσα από μια σημαντική διοργάνωση, ενώ αναφερόμενος στον Βασίλη Νταράλα είπε χαρακτηριστικά πως με τη φωνή του όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να ταράξει τα Άγραφα και να τραντάξει τον κάμπο.

 Εκπροσωπώντας τον Δήμο Καρδίτσας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέφανος Θεολόγης έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και δήλωσε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα έχουν πάντα αρωγό τη Δημοτική Αρχή. 

 Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος ευχαρίστησε τόσο τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, όσο και τους μουσικούς και ευχήθηκε η νέα αυτή χρονιά που ξεκινάει για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να είναι ακόμα πιο δημιουργική.

 «Τιμώ τη χορευτική σας παιδεία και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων έχει, μεταξύ άλλων, και αυτό το ρόλο. Να είναι, δηλαδή, ουσιαστικά δίπλα στους Συλλόγους αλλά και να τιμάει όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στον πολιτισμό. Αγιάζει ο κόσμος στον τόπο του και αυτό μας τιμά. Η Καρδίτσας μας έχει πολύ μεγάλο ταλέντο και ΄΄περιουσία΄΄ και όλα αυτά συνθέτουν την ταυτότητά μας. Να ΄ μαστε καλά να ανταμώνουμε κάθε χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιόπουλος.

 Αμέσως μετά, ο  Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων απένειμε στον κ. Νταράλα την τιμητική πλακέτα και του ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να μας χαρίζει όμορφες στιγμές μέσα από τη μουσική του.

 Από την πλευρά του, ο κ. Νταράλας ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για το τιμητικό αυτό αφιέρωμα όπως και όλο τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση.

 Ακολούθησε γλέντι με τον ίδιο και πολλούς καταξιωμένους μουσικούς του τόπου μας. Πιο αναλυτικά, έλαβαν μέρος οι εξής:

Τραγουδιστές: Απόστολος Μπίρος, Άρης Ντίνας, Παναγιώτης Μπαρκαλής, Δημήτρης Τσάκαλος, Λάζαρος Σατρατζέμης, Ιωάννης Γκουζιώτης, Νίκος Γκορίλας, Δέσποινα Καρρά, Λέττα Ζιάκου.

Μουσικοί: Περικλής Ζήσης (λαούτο), Βασίλης Καλαμπάκας (λαούτο), Γιάννης Σερίφης (τουμπερλέκι), Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο), Γιάννης Ζιάκος (κλαρίνο), Τάσος Κουτσιώλης (βιολί), Χάρης Κουτσούμπας (βιολί), Βαγγέλης Τσιντός (βιολί), Τάκης Μπέκας (κλαρίνο), Μάκης Κρανιώτης (κλαρίνο), Απόστολος Καραδήμας (σαντούρι).

 Η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού γίνεται με αφορμή την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν νέο θεσμό για την πόλη μας.

 Αυτή τη φορά, εξάλλου, ο κόσμος αγκάλιασε ακόμα πιο θερμά και δυναμικά τη διοργάνωση αποδεικνύοντας το πόσο ανάγκη έχει από τέτοιους είδους εκδηλώσεις.

 Ειδικά για τους Συλλόγους-μέλη της Ένωσης, που στήριξαν εμπράκτως την εκδήλωση, ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί και να διασκεδάσουν σε ένα κοινό γλέντι, όπως ακριβώς το επιθυμούσαν και οι ίδιοι.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα αγώνων Βόλει ΕΣΠΕΚΕΛ