Με επιτυχία το 4ημερο σεμινάριο χορωδίας στη Ρόδο με το Ν. Ευθυμιάδη


Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το τετραήμερο σεμινάριο διεύθυνσης Χορωδίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΡΟΔΙΝΙ» στη Ρόδο, από 27-30 Νοεμβρίου 2014.

Πάνω από σαράντα (40) καθηγητές μουσικής, διευθυντές χορωδίας, εκκολαπτόμενοι και καθιερωμένοι, μαθητευόμενοι κλπ έλαβαν μέρος στο Σεμινάριο ως ενεργοί και ακροατές σε ένα εντατικό σεμινάριο που περιλαμβάνει θέματα ΘΕΩΡΙΑΣ και ΠΡΑΞΗΣ στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ.

Πάνω από διακόσιοι πενήντα (250) χορωδοί, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, ενήλικες μικτών χορωδιών Δήμων και Συλλόγων συμμετείχαν στα Χορωδιακά-Εργαστήρια, δείχνονται ότι στο τομέα αυτό στη Ρόδο γίνεται δουλειά σε βάθος.

Στο σεμινάριο δίδαξε ο Νίκος Ευθυμιάδης, ένας άνθρωπος που έχει μία μεγάλη προσφορά ως Εκπαιδευτικός και Καλλιτέχνης , ως Μαέστρος και Δάσκαλος , ως Επιστήμων και Διανοούμενος ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Σκοπός του Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο ΡΟΔΙΝΙ και έκλεισε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου την τελευταία ημέρα με τις απονομές των διπλωμάτων συμμετοχής, ήταν η επιμόρφωση και η βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των διευθυντών χορωδιακών συνόλων και η εξοικείωση με την μεθοδολογία προετοιμασίας, οργάνωσης και διεύθυνσης μιας χορωδίας. Πιο συγκεκριμένα το σεμινάριο περιελάμβανε: τεχνική διεύθυνσης, ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία, ερμηνεία και μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού, ασκήσεις φωνητικής.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν Διευθυντές Χορωδιών (μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, νεανικών, ωδείων, σχολείων κ.λπ.), καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν και διευθύνουν χορωδίες, σπουδαστές μουσικής, εκκολαπτόμενοι διευθυντές χορωδίας, ερασιτέχνες διευθυντές χορωδίας, χορωδοί κλπ. Επίσης το παρακολούθησαν Διευθυντές χορωδιών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας, που ταξίδεψαν στη Ρόδο αποκλειστικά γι αυτό το λόγο.

Η θεωρία έδεσε με τη πράξη της διεύθυνσης χορωδίας ενώ τα μαθήματα και οι πρόβες συνοδευόταν με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.

Για την επιτυχία του σεμιναρίου συνέλαβαν ουσιαστικά ο Δήμος Ρόδου και η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δωδεκανήσων και Κυκλάδων.

Προηγούμενο άρθρο Μαθήματα γιόγκα στο εργαστήρι χορού της Μ. Καραπαναγιώτη
Επόμενο άρθρο Ενημερωτικές παρεμβάσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον HIV/AIDS