Ειδήσεις

Με κάθε επισημότητα τα ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχου μας


Την 22α Ιανουαρίου 2018 η Ορθόδοξος κατ’ Ανατολάς Καθολική του Χριστού Εκκλησία εόρτασε την ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Τιμοθέου.

Ιδιαιτέρως η τοπική μας Εκκλησία ετίμησε τον Άγιο απόστολο Τιμόθεο καθότι κατ’ αυτήν την ημέρα ήγαγε τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της 21ης Ιανουαρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Κατά την διάρκεια αυτού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Δήλου, Μήλου καὶ Μυκόνου  κ. Δωρόθεος συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών

Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ,

Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.  Χρυσοστόμου,

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.  Νεκταρίου,

Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.  Ιεροθέου,

Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού καὶ Πολυφέγγους κ.  Διονυσίου,

Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου,

Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου,

Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου,

Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου

και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για τους κόπους τους, ώστε να βρίσκονται κοντά του συνεορταστές.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Αρχιερεύς.

Την 22α Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Μετείχαν στην ευχαριστιακή σύναξη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος,

Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ,

Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος,

Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος,

Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος,

Μεσσηνίας, Μεθώνης, Κορώνης, Πύλου και Ανδρούσης κ. Χρυσόστομος,

Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας,

Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος,

Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος,

Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την παρουσία και τις ευχές τους, παράλληλα δε τους Κληρικούς και τους λαϊκούς που προσήλθαν στην ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Τιμοθέου, καθώς και να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

Κατά τις λατρευτικές εκδηλώσεις, έψαλλε ο χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό τη Χοραρχία του Διευθυντού αυτής κ. Ιωάννου Παπαχρόνη.

Ευχές επί τις ονομαστηρίοις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εδέχθη μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού κατά την διανομή του άρτου και την επομένη ημέρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Προηγούμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Καρδίτσας για τη Συμφωνία Πρεσπών
Επόμενο άρθρο Δράση ευαισθητοποίησης και προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου