Με λαμπρότητα ο εορτασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσας!


Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, Μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στον Ιερό Ναό Αγίου Καρδίτσας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ. Πλήθος πιστών συνέρευσε την παραμονή αλλά και ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, σε κλίμα  βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καρδίτσας για να τιμήσει τον Άγιο Νικόλαο και να ζητήσει την βοήθειά του.

Την Κυριακή ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο και τόνισε πως ο Άγιος Νικόλαος προσέφερε τα πάντα για τους άλλους και δεν κράτησε τίποτε για τον εαυτό του. Είχε δύναμη ψυχής, ήταν υπόδειγμα αρετής και τελειότητας. Να τον μιμηθούμε, να είναι οδηγός στην ζωή μας, να μας ευλογεί και να πορευόμαστε στην ζωή μας όπως ο Άγιος Νικόλαος και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, με πίστη πραγματική.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Πατάπιο
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της Π. Βράντζα με τον δήμαρχο Μουζακίου