Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Αυδίκου


«Οι πληγές δεν κλείνουν με το να κλείνουμε τα μάτια και να σβήνουμε τις σελίδες της ιστορίας. Χρειάζεται να θυμόμαστε, για να τιμήσουμε, όσους έχασαν τη ζωή τους, εκείνους που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο των σκοπιμοτήτων». Αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνει ο συγγραφέας Βαγγέλης Αυδίκος, με το νέο μυθιστόρημά του ¨Οι τελευταίες πεντάρες», το οποίο μας ταξιδεύει στην αγαπημένη του Πρέβεζα και στην περίοδο του εμφύλιου πολέμου,που πολλά δεινά έφερε στον τόπο του.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε το Σάββατο το βράδυ, 18 Μαρτίου,  παρουσία πλήθους Καρδιτσιωτών, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης . Την παρουσίαση έκαναν δυο σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, ο ποιητής-συγγραφέας Ηλίας Κεφάλας και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας  Μηνάς Βιντιάδης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διανθίστηκε και με λόγο  θεατρικό και μουσικό από την ηθοποιό Βασιλική Μακρή και τον εκπαιδευτικό-μουσικό Γιώργο Παπακυρίτση, αντίστοιχα.

Μετά την αποφώνηση του συγγραφέα ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου ο ιστορικός και κοινωνικός λαογράφος Ευάγγελος Αυδίκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απάντησε  στο πλήθος των ερωτημάτων,που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας, τα ΓΑΚ Ν. Καρδίτσας, τα βιβλιοπωλεία Παιδεία και οι εκδόσεις Ταξιδευτής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά και χαιρετισμό εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής απηύθυνε η προϊσταμένη των ΓΑΚ Ν. Καρδίτσας Νίκη Αγγελίνα. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Κτήμα Χαλίλη.

 

Προηγούμενο άρθρο Την Παρασκευή 24 Μαρτίου η λαϊκή αγορά στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας σε Φεστιβάλ στα Τρίκαλα