Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη συναυλία του ωδείου Καρδίτσας


    Μια όμορφη και ζεστή Χριστουγεννιάτικη συναυλία προσέφερε το Ωδείο          Ευθυμιάδη στο φιλόμουσο κοινό της πόλης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ωδείου με σολίστ, ντουέτα και μουσικά σύνολα. Στην καθιερωμένη  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την     Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι, ο Νίκος Ευθυμιάδης με τους συνεργάτες, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Ωδείου καλωσόρισαν τους συμπολίτες μας στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ ζεστό και εορταστικό κλίμα, όπου νεαροί ταλαντούχοι σπουδαστές του Ωδείου κυρίως σε αρχάριες τάξεις έδειξαν το ταλέντο τους προσφέροντας μια μουσική πανδαισία σε μια πανέμορφη, καταπληκτικής ακουστικής αίθουσα, η οποία κατασκευάστηκε με τέλεια ηχομόνωση και διαθέτει πιάνο με ουρά. 

Οι νεαροί σπουδαστές του Ωδείου ερμήνευσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, κάλαντα ελληνικά και ξένα, παραδοσιακά και έντεχνα, σε όλα τα όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο (κιθάρα, μπουζούκι, πιάνο, βιολί, ακορντεόν, αρμόνιο, τραγούδι, σάζι, τουμπελέκι, ντραμς, λαούτο, προπαιδεία κτλ). Επίσης σπουδαστές της Βυζαντινής έψαλλαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους ενώ σπουδαστές της Σχολής Μονωδίας  ερμήνευσαν τραγούδια. Παλαιοί και νέοι καθηγητές του Ωδείου συμμετείχαν στα μουσικά σύνολα και στα έργα μουσικής δωματίου σε διάφορα σχήματα  προσφέροντας πολύ υψηλού επιπέδου ερμηνίες.

             Στη συναυλία εμφανίστηκαν:

  • 1. Η Ορχήστρα ελαφρολαϊκής μουσικής υπό τη καθοδήγηση του Ηλία Μπολτσή.
  • 2. Η Χορωδία και Ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής υπό τη διεύθυνση της Έλενας Σδόγκου.

Η εκδήλωση έκλεισε χαρμόσυνα με ευχές από τον Νίκο Ευθυμιάδη για ένα καλύτερο εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά 2011.

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι προβολές των ταινιών «Ζητείται ψεύτης» & «Οι περιπέτειες του Σάμμυ»