Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών ολοκληρώθηκε η 1η εβδομάδα της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας


Με 2 δράσεις ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., η 1η εβδομάδα της 3ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που φέτος έχει τίτλο “Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

 

Η συμμετοχή των παιδιών σ’ αυτή την πρώτη εβδομάδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και σε σχέση με πέρυσι υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των παιδιών είναι τριπλάσιος. Πάνω από 300 παιδιά πήραν μέρος στις πρώτες 14 δράσεις των παιδικών βιβλιοθηκών στις 8 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στην Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου.

 

Την Παρασκευή στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», η εκπαιδευτικός Ασπασία Ζάχου (συμμετέχει εθελοντικά ως εμψυχώτρια στις δράσεις) διάβασε στα παιδιά, το βιβλίο «Ζώα της μέρας και της Νύχτας» του CristianoBertolucci. Στη συνέχεια μίλησαν για τα ζώα κυρίως της νύχτας, για τα είδη που απειλούνται μ’ εξαφάνιση κι έπαιξαν ένα παιχνίδι μνήμης, με κάρτες που απεικόνιζαν τα ζώα της νύχτας καθώς και σημαντικές πληροφορίες γι’ αυτά.

Έπειτα έβαλαν τα σωστά ζώα στο σωστό περιβάλλον και τέλος χωρισμένα σε αγόρια και κορίτσια, έπαιξαν στην πλατεία το παιχνίδι Αλεπούδες και κότες, που τα έκανε να διασκεδάσουν αφάνταστα!!!

 

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», τα παιδιά γνώρισαν τα καινούργια βιβλία που πρόσφερε στις παιδικές Βιβλιοθήκες το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» κι έπαιξαν με την σκακιέρα των βιβλίων, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη για αρκετή ώρα.

Τέλος κάναμε κι ένα μουσικό παιχνίδι με φωνή, παλαμάκια και ρυθμό.

 

Η δεύτερη εβδομάδα της 3ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας ξεκινά τη Δευτέρα με δράσεις σε 3 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και συγκεκριμένα:

 

Η μέρα του άσχημου και του όμορφου

Διαβάζουμε την ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “το Ασχημόπαπο” και ξεχωρίζουμε τις περιγραφές της ομορφιάς και της ασχήμιας.

Με την εκπαιδευτικό Ασπασία Ζάχου & τη Θεατρολόγο Χριστίνα Βήτα.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Γεωργίου”

 

Η μέρα του άγριου και του ήμερου

Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα: Διαβάζουμε το βιβλίο του Μωρίς Σεντάκ, Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα και ζωγραφίζουμε τον εαυτό μας άγριο τέρας.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Φανουρίου”

 

Μια μέρα με σούπερ ήρωες

Σχεδιάζουμε τους δικούς μας σούπερ δυνατούς ήρωες: τι ιδιότητες έχουν, τι ρούχα φοράνε, πώς μοιάζουν. Στο τέλος φτιάχνουμε τις στολές μας σούπερ ηρώων και οργανώνουμε μια παρέλαση.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Αγγελική Βαρελλά” πλατείας “Δημ. Γιολδάση”

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

Προηγούμενο άρθρο Μουσική βραδιά από το ΔΩΚ για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής
Επόμενο άρθρο Μοναδικό διήμερο στον Φιλόνεικο από τους Προσκόπους και τον ΕΟΣΚ