Με ποικίλες δράσεις γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου


Με βιβλιοφιλικές δράσεις γιορτάστηκε και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Για ένα τριήμερο οι υπεύθυνοι των Παιδικών Βιβλιοθηκών επισκέφτηκαν σχολεία κι έκαναν με τα παιδιά πρωτότυπες δράσεις, όπως επίσης ωραίες δραστηριότητες έγιναν και στους χώρους των παιδικών βιβλιοθηκών.

Η αρχή έγινε την Τρίτη, όπου επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σοφάδων στην οποία μας περίμεναν τα παιδιά της Α΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου της πόλης. Μιλήσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το μεγάλο Δανό παραμυθά Hans Christian Andersen, διαβάσαμε το μήνυμα της ΙΒΒΥ και τα παιδιά έφτιαξαν όμορφους σελιδοδείκτες για τα βιβλία τους, ενώ κάτι ανάλογο, έγινε και στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Καρδιτσομάγουλας του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Την Τετάρτη επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας και τον Α΄& Β΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Καρδίτσας, όπου πραγματοποιήσαμε για 2η συνεχόμενη χρονιά τη δράση «Ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος… ευτυχώς με τις ιστορίες ταξιδεύουμε παντού». Μιλήσαμε για σπουδαίους Έλληνες & ξένους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας, διαβάσαμε αποσπάσματα κλασσικών βιβλίων και παραμυθιών και φτιάξαμε όμορφες κατασκευές, σχετικές με το βιβλίο μαζί με τα παιδιά.

Την Πέμπτη οι δράσεις κορυφώθηκαν με την επίσκεψη των νέων του Θεοδωρίδειου κέντρου «Ορίζοντες» στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» του Δ.Ο.Π.Α.Κ., όπου διαβάστηκε το μήνυμα της ημέρας, μιλήσαμε για βιβλία, διαβάσαμε το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «το ασχημόπαπο» και φτιάξαμε ασχημόπαπα και κύκνους γεμάτους σοκολατένια αυγά!

Το απόγευμα στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου του Δ.Ο.Π.Α.Κ. σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, πραγματοποιήσαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά τη δράση «Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα». Μικροί και μεγάλοι πρόσφεραν στα μέλη του συλλόγου αξιόλογα παιδικά βιβλία για τη δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης μέσα στο σχολείο κι αυτή με τη σειρά τους, τους χάριζαν ένα λουλούδι!

Παράλληλα φτιάξαμε σε γυάλινα βαζάκια όμορφα πασχαλινά Φαναράκια για τις μέρες των γιορτών.

Οι δράσεις των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. δεν σταματάνε εδώ, καθώς την Κυριακή 5 Απριλίου, σε συνεργασία με το 3ο Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Καρδίτσας, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», όσοι θέλετε μικροί και μεγάλοι, μπορείτε να φέρετε τα βαζάκια σας και να φτιάξουμε εξίσου όμορφα πασχαλινά φαναράκια και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής την Ανάστασης του Κυρίου.

Προηγούμενο άρθρο Δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πληρώνει την Μ. Τρίτη ο ΕΛΓΑ – 429.000 για τους παραγωγούς της Καρδίτσας