Με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συνεχίζονται τα ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ


Με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συνεχίζεται η 46η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που διοργανώνει (μέχρι και τις 4 Ιουλίου) η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ, την ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Εκτός από τις εμφανίσεις των χορευτικών συγκροτημάτων στην κεντρική πλατεία της πόλης καθώς και στις έδρες των άλλων Δήμων του Νομού μας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει και σε δύο πολύ σημαντικές παράλληλες δράσεις.

Ο λόγος για την επιστημονική ημερίδα με θέμα «Θεραπείες μέσω τέχνης» που οργανώνει η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλω», αλλά και για τον καθιερωμένο Καραϊσκάκειο Δρόμο που πραγματοποιείται με κύριο οργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ». Και οι δύο αυτές παράλληλες εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δύο επόμενων ημερών έχει ως εξής :

Οι εμφανίσεις των χορευτικών συγκροτημάτων

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.30μμ.

  • Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας
  • Πολιτιστικός – Χορευτικός Σύλλογος «Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ» Φθιώτιδας
  • Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «ΜΑΙΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ»
  • Χορευτική Ομάδα Τοπικής Διοίκησης «I.P.A» Σερρών
  • Σύλλογος Γυναικών Σεισμοπλήκτων «ΤΟ ΝΕΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟ» Ιωαννίνων
  • Χορευτικό Συγκρότημα KUD «ZVIR» Κροατίας

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9.00μμ.

 

  • Εκκάρα : Σλοβακία
  • Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων : Κύπρος, Βουλγαρία
  • Λεοντάρι : Σερβία

 

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.30μμ.

  • Χορευτικός Όμιλος Παράδοσης Καρδίτσας «ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ»
  • Χορευτικό Εργαστήρι Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» – Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βαθυλακιωτών «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»
  • Παραδοσιακή Χορευτική Ομάδα Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος»
  • Χορευτικός Όμιλος Νέων και Φίλων Πάτμου
  • Σύλλογος Απανταχού Αρδανιωτών

 

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9.00μμ.

  • Φύλλο : Σερβία
  • Μαυρομάτι : Βουλγαρία
  • Κυψέλη : Κύπρος

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ: Επιστημονική Ημερίδα ΤΕΧΝΗ//ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλω», με ευαισθησία και πολλή αγάπη για τους συνανθρώπους μας, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα θεραπείες μέσω τέχνης [Από τη θεωρία στη πράξη]. Η Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, όπως προαναφέρθηκε, το Σάββατο 29/6/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Η παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου του θέματος, με εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς από το χώρο της ψυχιατρικής και της τέχνης θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ, ώρα 9.30-13.30. Το απόγευμα θα ακολουθήσουν εργαστήρια στη Σχολή χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη, ώρα 16.30-21.00.

Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με άτομα με αναπηρία, όπως ψυχολόγους, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, καθώς και εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, χοροθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές και εικαστικούς., καθώς και όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για το αντικείμενο.

Η οργάνωσή της Ημερίδας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας, της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας, του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, καθώς και του Τμήματος Αθηνών του International Dance Council – CID UNESCO.

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ με έδρα την Καρδίτσα ιδρύθηκε το 2006 και είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του Ελληνικού και Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO (CID).

Καραϊσκάκειος Δρόμος

Η παράλληλη αυτή εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μουζακίου θα γίνει (το Σάββατο 29 Ιουνίου) στις 8.00μ.μ. στην γενέτειρά του Γεώργιου Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, ιστορική έδρα του Δήμου.

Ο αγώνας  φέτος θα γίνει σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των αθλητών και αθλητριών . [Στη πρώτη κατηγορία θα συμμετάσχουν δρομείς από 17 μέχρι και 29 ετών –γεννηθέντες το 1984. Και από εκεί και πάνω οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν ανά  πενταετία ]. Για τις γυναίκες οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν εκείνη τη μέρα ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.  Κύπελλα θα δοθούν στον  πρώτο   κάθε κατηγορίας και στους τρεις  πρώτους  της γενικής κατάταξης οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις υπόλοιπες τυχόν βραβεύσεις. Επίσης εάν ο αριθμός των συμμετεχόντων σε μία κατηγορία δεν υπερβαίνει τους τρείς αθλητές δεν θα δημιουργείται κατηγορία.    Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και ο τερματισμός στην πλατεία του Μαυρομματίου μπροστά στον επιβλητικό  έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη. Σε κάθε 4 χιλ. περίπου θα υπάρχει σταθμός με κρύο εμφιαλωμένο νερό.Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια ,και δίπλωμα συμμετοχής. Μετά τον τερματισμό των αθλητών θα ακολουθήσει φαντασμαγορικό θέαμα με παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από τo εξωτερικό και τα χορευτικά τμήματα  του Μαυρομματίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στα τηλ. 2445097571 κιν.6977947689 κ. Δημ. Γιώτη, [whats ΄ up]  και 6984993437 κ. Βησσαρίων Ζησόπουλο [whats ΄ up]

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτό κάλεσμα προς τους Αντιπροσώπους της Γ.Σ. της ΕΑΣΚ
Επόμενο άρθρο Μαθητική επίδειξη – συναυλία σχολής Κιθάρας του ΔΩΚ