Με τη μέρα των Ανέμων & το Ράβε – Ξήλωνε στις παιδικές βιβλιοθήκες


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014, η τελευταία εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014 που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Future Library», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας
Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση», ο βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου και με την πολύτιμη βοήθεια της εθελόντριας Ιωάννας Τσίτρα, αλλά και γονείς και συνοδούς των παιδιών, μίλησαν για το μύθο της Πηνελόπης, της πιστής συζύγου του Οδυσσέα και για τον αργαλειό της, όπου πάνω σ’ αυτόν την ημέρα έραβε και το βράδυ ξήλωνε, ώστε να καθυστερεί τους μνηστήρες ως την επιστροφή του Οδυσσέα.
Στη συνέχεια με κομμάτια χαρτόνι από χαρτόκουτα, έφτιαξαν μικρούς αργαλειούς και με πολύχρωμα μαλλιά (Δωρεά του καταστήματος πλεκτών «Βέρα», έφτιαξαν πανέμορφα μικρά υφαντά, που περήφανα έδειχναν στους γονείς τους!!! Ήταν ίσως η πιο πετυχημένη δράση του καλοκαιριού, που ενθουσίασε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια κι έβγαλε στην επιφάνεια το πιο δημιουργικό κομμάτι τους.
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», η εκπαιδευτικός Ντίνα Βλαχούτα, μίλησε στα παιδιά για τον Αίολο και τους ανέμους, το ρόλο που παίζουν από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα κυρίως στην Ναυτιλία, αλλά και στην αιολική ενέργεια πλέον, είπαν διάφορες ονομασίες ανέμων και τέλος με απλά υλικά έφτιαξαν ανεμοδείκτες και φουρφούρια κι έπαιξαν μ’ αυτά, φυσώντας τα ή προσπαθώντας να τα δώσει κίνηση ο άνεμος!!!
Η τελευταία εβδομάδα της φετινής Καλοκαιρινής εκστρατείας συνεχίζεται σήμερα Τρίτη, σε 2 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και στην Κοινοτική – Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου, με το παρακάτω πρόγραμμα:

Η μέρα του πάνω – κάτω, του μπρος – πίσω, του αριστερά – δεξιά
Βγαίνουμε έξω από τη βιβλιοθήκη και περιγράφουμε στο σημειωματάριό μας ό,τι βλέπουμε μπροστά και πίσω μας, πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά μας.
Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη “Παυσιλύπου”

Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο!
Βγαίνουμε έξω από τη βιβλιοθήκη και ανακαλύπτουμε στη γειτονιά ένα κόσμο αντιθέτων που ορίζει το φυσικό μας περιβάλλον
Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

Οι παραπάνω δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Η μέρα των παιδιών και των ηλικιωμένων
Γιαγιάδες και παππούδες σας προσκαλούμε στη βιβλιοθήκη για να μας αφηγηθείτε, να μας κεράσετε λιχουδιές και να παίξουμε όλοι μαζί παλιά και νέα παιχνίδια.
Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου Καρδίτσας
Η δράση ξεκινά στις 7 το απόγευμα.
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.
Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.
Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Τσιάρας: Αχελώος - Το ποτάμι της ντροπής
Επόμενο άρθρο Έκτακτη ενημερωτική συνάντηση για τον θηλασμό στην Καρδίτσα