Ειδήσεις

Με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκε το Εργατικό Κέντρο


Συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλο Χρήστο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Καπράνας Γιώργος και η Γεν. Γραμματέας κα Γούλα Δώρα την Παρασκευή 25/09/2020.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να θέσουν επί τάπητος τα προστιθέμενα προβλήματα, στα ήδη υπάρχοντα, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι της πληγείσας Καρδίτσας.

Απαιτήθηκε η άμεση παρέμβαση και χωρίς καθυστερήσεις των αρμοδίων Υπουργείων και επιδόθηκαν γραπτές προτάσεις για την στήριξη του κόσμου της εργασίας του Νομού μας.

Συγκεκριμένα,

  1. Αναστολή όλων των πληγέντων επιχειρήσεων με επιδότηση της μισθωτής εργασίας από το κράτος στο 100% του ονομαστικού μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για όσο διάστημα χρειάζεται η επιχείρηση να ορθοποδήσει μέχρι να γίνει πλήρη αποκατάσταση ζημιών και έναρξη λειτουργίας εκ νέου για διάστημα όχι λιγότερο των 6 μηνών. Η αναστολή δε, πρέπει να ξεκινήσει από την ημέρα της καταστροφής και συγκεκριμένα την Παρασκευή 18/09/2020.
  2. Ακύρωση με ρητή διάταξη όλων των απολύσεων από την επόμενη ημέρα της καταστροφής των επιχειρήσεων.
  3. Επέκταση της επιδοτούμενης ανεργίας των δικαιούχων ανέργων για διάστημα επιπλέον 6 μηνών.
  4. Να υπάρξει ένα στοχευμένο, αναπτυξιακό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων για διατήρηση θέσεων εργασίας αλλά και δημιουργία νέων.
  5. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων των εργαζομένων προς τις τράπεζες, φορολογικών υποχρεώσεων προς το κράτος αλλά και υποχρεώσεων προς του Δήμους.
  6. Καμία διακοπή ρεύματος και νερού για τα νοικοκυριά, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις του νομού, όπως επίσης και κανένας πλειστηριασμός.
  7. Διαγραφή της υποχρέωσης της καταβολής του ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά, για τα νοικοκυριά, για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους επαγγελματίες που επλήγησαν.
  8. Γρήγορες και άμεσες διαδικασίες αποζημίωσης στο 100%.. Πέραν των οριζόντιων μέτρων πρέπει να εξεταστεί εξατομικευμένα κάθε περίπτωση, είτε αφορά νοικοκυριό, είτε επιχείρηση, είτε αγρότη και κτηνοτρόφο.
  9. Ενίσχυση των Δήμων με μόνιμο προσωπικό αλλά και έκτακτο, άμεσα, μέσα από τις λίστες των επιλαχόντων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με στόχο να αποκατασταθούν αμεσότερα οι καταστροφές και να επέλθει εκ νέου η κοινωνικότητα για όλους τους πολίτες.

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΚΕ στο πλευρό των κατοίκων για αποζημιώσεις στο 100% και έργα
Επόμενο άρθρο Το ΚΙΝΑΛ Καρδίτσας κοντά στους πληγέντες