Με τον Προϊστάμενο Επιθεώρησης Εργασίας συναντήθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ


    Συνάντηση με τον Επιθεωρητή Εργασίας Καρδίτσας και αν. προϊστάμενο Κοινωνικής Επιθεώρησης Κεντρικής  Ελλάδας,  κ. Νίκο Γατσαποστόλη πραγματοποίησε την Τετάρτη 10/06 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μιχαλάκης συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακό σύμβουλο του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Στέλιο Αναστασόπουλο.

Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα σχετικά με καταγγελίες εργαζομένων για απλήρωτη εργασία, αλλά και  περιπτώσεις  αδήλωτης εργασίας ή γενικότερα παράβασης της εργατικής νομοθεσίας.

Μέσα από τη συζήτηση εκδηλώθηκε σύμπτωση απόψεων για τον κομβικό ρόλο  που έχει η Επιθεώρηση Εργασίας στην εξάλειψη των φαινομένων «ζούγκλας» που κυριαρχούν στους εργασιακούς χώρους και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς επίσης και για  τις δυσχέρειες που προκαλούνται στην αποτελεσματική δράση της Υπηρεσίας από την έλλειψη προσωπικού που δυσκολεύει τη διενέργεια επαρκών ελέγχων στους εργασιακούς χώρους.  Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε  ότι η έλλειψη ελέγχων δημιουργεί μια ανώμαλη κατάσταση, η οποία λειτουργεί όχι μόνο εναντίον των εργαζομένων, αλλά και εις βάρος των επιχειρηματιών που λειτουργούν νόμιμα και σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ειδικά για τον νομό Καρδίτσας η άμεση στελέχωση της υπηρεσίας με τουλάχιστον άλλους δύο επιθεωρητές είναι επιβεβλημένη και  θα επέτρεπε τη διενέργεια επαρκών ελέγχων ή και επανελέγχων καθώς και την καλύτερη εσωτερική λειτουργία της στη διεκπεραίωση  θεμάτων  εργατικών διαφορών και άλλων συναφών υποθέσεων. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση μιας σειράς προτάσεων και σκέψεων και από τις δύο πλευρές  για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δράσης της Επιθεώρησης Εργασίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο . Ο κ. Μιχαλάκης  αναφέρθηκε εκτενώς στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθούνται από την κυβέρνηση, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και για την ενδυνάμωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, δεσμεύθηκε δε εκ μέρους και των δύο άλλων βουλευτών για την προβολή των τοπικών  θεμάτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι των άλλων δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, της Χρυσούλας  Κατσαβριά- Σιωροπούλου και του Σπύρου Λάππα που βρίσκονται στην Αθήνα λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Τις εργασίες του συνεδρίου «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις πυροπροστασίας στο Δ. Σοφάδων