Με τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής Κ. Καρτάλη είχε συνεργασία ο Κ. Αγοραστός


 Συνεργασία με τον πρόεδρο της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Κώστα Καρτάλη είχε στη Βουλή ο αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

 Η συνεργασία επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται του τομέα του περιβάλλοντος όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση, η ανασυγκρότηση των πόλεων, η διαχείριση των απορριμμάτων, η διαχείριση της ενέργειας.

Ειδική αναφορά έγινε στους υδάτινους πόρους καθώς μάλιστα στο πλαίσιο της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος λειτουργεί Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων.

Ο κ. Κ. Καρτάλης ενημέρωσε τον κ. Κ. Αγοραστό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Επιτροπή καθώς επίσης και για τις εκθέσεις που έχει εκπονήσει και παρουσιάσει στην εθνική αντιπροσωπεία.

Ο κ. Κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι τα θέματα του περιβάλλοντος είναι ψηλά στην ατζέντα της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας και ανέφερε ότι στο περιβάλλον είναι αφιερωμένη η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Πρόκειται για κίνηση συμβολική αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική αφού υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε», διευκρίνισε ο κ. Κ. Αγοραστός και κάλεσε τον κ. Κ. Καρτάλη να παραστεί στη συνεδρίαση με την διπλή ιδιότητά του ως βουλευτή της Θεσσαλίας και ως πρόεδρο της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής (ο κ. Κ. Καρτάλης απεδέχθη την πρόσκληση).

Στη συνεδρίαση θα κληθούν όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Έλεγχο στην εταιρεία «TERRA ΑΕ- ΒΙΟΚΕΡΑΛ» διενήργησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο Με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων Γ. Πετράκο συναντήθηκε ο Κ. Αγοραστός