Με τους αγρότες ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός


Ο Πρωθυπουργός της Χώρας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε το στίγμα της προεκλογικής περιόδου από την Θεσσαλία και την Καρδίτσα.

Αυτή η κίνηση του κ. Σαμαρά είναι συμβολική. Σηματοδοτεί την ξεχωριστή σημασία που προσδίδει η Νέα Δημοκρατία, και οι Βουλευτές της, στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα. Αυτός υπήρξε ένας από τους βασικούς τομείς κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών της Βουλευτή του Νομού μας, κ. Ασημίνας Σκόνδρα, τα περασμένα 2,5 χρόνια.

Σε δήλωση της, η κ. Σκόνδρα τόνισε ότι:

«Οι παραγωγοί μας, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, αμπελουργοί και όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα , αποτελούν την αιχμή του δόρατος της πατρίδας μας, στην πορεία για την έξοδό της από την οικονομική κρίση, που την έπληξε τα προηγούμενα χρόνια.

Όταν οι παραγωγοί ενώσουν τις δυνάμεις τους και βρίσκουν παράλληλα αρωγό την πολιτεία, καταφέρνουν να δημιουργήσουν, προσθέτοντας νέο πλούτο στην οικονομία μας. Μέσα από συνεργασίες, μπορούν να ανθίσουν νέα μοντέλα ανάπτυξης, που να στηρίζονται στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν και βελτίωση του βιοτικού επίπεδου των αγροτών, αλλά και των οικογενειών τους και αυτάρκεια της Χώρας μας.

Ο Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος, μπορεί να δώσει  προοπτική στην ανάκαμψη ολόκληρης της εθνικής μας οικονομίας.

Είναι πεποίθησή μου, ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να καταστεί πυλώνας ισάξιος με τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Γι’ αυτό τα 2,5 προηγούμενα χρόνια, ως Βουλευτής του Νομού μας, βρισκόμουν στη πρώτη γραμμή παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, για διάφορα θέματα που αφορούσαν τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα.

Πρωτοστάτησα στην όσο το δυνατόν χαμηλότερη επιβάρυνση των αγροτεμαχίων, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ως άριστος γνώστης της αγροτικής οικονομίας, υιοθέτησε τις προτάσεις μου, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ο αρχικός σχεδιασμός.

Ο πρωτογενής τομέας στήριξε διαχρονικά την οικονομία, έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο σε περιόδους κρίσεων, ταΐζει εμάς και τα παιδιά μας και δημιουργεί χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Είναι προσωπικό μου χρέος και δέσμευση, να συνεχίσω να τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις».

Ασημίνα Σκόνδρα υπ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου στο Παυσίλυπο
Επόμενο άρθρο Καλύτερη και συχνότερη αστυνόμευση στο Ν. Καρδίτσας