Ειδήσεις

Με 380.298 ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας


Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού  το έργο «Ενίσχυση Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας» προϋπολογισμού 380.298 ευρώ. Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας της Θεσσαλίας, το οποίο αποτελεί Αποκεντρωμένη Μονάδα του ΕΟΔΥ.

«Πάνω απ όλα, είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της  ανθρώπινης ζωής. Είμαστε παρόντες, συνεργαζόμαστε με τον καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και χρηματοδοτούμε την προμήθεια νέου εργαστηριακού εξοπλισμού για το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας προκειμένου να πραγματοποιούνται εργαστηριακοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19 » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια χρηματοδοτούμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με επιπλέον 7,5 εκατ. το δημόσιο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του covid-19. Μέχρι στιγμής έχουμε χρηματοδοτήσει με  20 εκατ. ευρώ την προμήθεια  νέου ιατροτεχνολικού  εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και 250 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ κλπ. Τα επιπλέον 7,5 εκατ. ευρώ οδηγούν στην ενίσχυση των Νοσοκομείων μας με νέο ιατροτεχνολικό εξοπλισμό για τις ΜΕΘ και σε 100 νέες προσλήψεις  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με την Περιφέρεια να καλύπτει για τα επόμενα δυο χρόνια το μισθολογικό κόστος».

 

Το έργο

 

 

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης ικανής ποσότητας αναλώσιμων ειδών για την εκτέλεση διαγνωστικών και πειραματικών διαδικασιών, για την ενίσχυση των διαγνωστικών διαδικασιών που εκτελούνται στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας, για την εργαστηριακή υποστήριξη της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα την συνδρομή στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Ειδικότερα ο εξοπλισμός αφορά σε:

Έναν (1) Αλληλουχητή νέας γενιάς

Τρείς (3) Καταψύκτες κατακόρυφους µε θερµοκρασιακό εύρος -86 oC

Μία (1) Ψυχόμενη φυγόκεντρο πάγκου 15/50ml

Δύο (2) Αναδευτήρες πάγκου

Μία (1) Θερμαινόμενη πλάκα 220v για με υποδοχείς για σωληνάρια 1-2ml

Δύο (2) Συσκευές PCR

Δύο (2) Υδατόλουτρα ηλεκτροφόρησης (δεξαμενές)

Μία (1) Ψυχόμενη υπερφυγόκεντρο συμπεριλαμβανομένου 2 κεφαλών 40-100ml

Αναλώσιμα για την εκτέλεση διαγνωστικών και πειραματικών διαδικασιών

Το έργο στοχεύει στην βελτίωση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Με την αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΠΕΔΥ Θεσσαλίας διασφαλίζεται η άμεση απόκριση και αντιμετώπιση σε θέματα που άπτονται σε κινδύνους της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα στην πρόβλεψη κινδύνων σχετικών με την πανδημία COVID-19.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από Το Χαμόγελο του Παιδιού
Επόμενο άρθρο Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην Καρδίτσα - 20 νέα θετικά κρούσματα covid