Μηνυτήρια αναφορά Χαλάτση στην Ένωση Αστυν. Υπαλλήλων


Με αφορμή έγγραφο της τελευταίας στο οποίο αναφέρονταν τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ τους.

Τεταμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ του Αστυνομικού Διευθυντή Καρδίτσας και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας. Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης κ. Γούσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Ένωση, με αφορμή έγγραφο της τελευταίας στο οποίο αναφέρονταν τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας αλλά και στην αναποτελεσματική συνεργασία μεταξύ αστυνομικών με της τοπικής ηγεσίας. Σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Φωτόπουλου Χρήστου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση όλων των Ενώσεων των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Θεσσαλίας. Σε δηλώσεις τους, τόσο ο κ. Φωτόπουλος όσο και ο κ. Γούσιος, ανέφεραν:

Ο κ. Φωτόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων)

«Βρισκόμαστε σήμερα στην Καρδίτσα μετά από αίτημα των συναδέλφων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων σε μια πανθεσσαλική ανοιχτή συνεδρίαση των Δ.Σ. όλων των συναδέλφων των Ενώσεων της Θεσσαλίας, για ζητήματα καθαρά λειτουργίας του συνδικαλιστικού οργάνου. Αγωνίες των συναδέλφων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τις υπηρεσίες κυρίαρχα αλλά και εμάς τους εργαζόμενους εκλήφθηκαν από την τοπική ηγεσία ως παρέμβαση στα του οίκου της. Δεν έχουν πρόθεση οι συνάδελφοι των ενώσεων να παρεμβαίνουν στα της διοίκησης. Μακριά από εμάς τέτοιες προθέσεις. Η αγωνία έχει εκφραστεί κατ’ επανάληψη τόσο σε προφορικό λόγο όσο και σε έντυπο με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με κείμενα. Ένα σωρό ανακοινώσεις από την πλευρά των συναδέλφων της Καρδίτσας, αλλά και των άλλων ενώσεων της Θεσσαλίας καταμαρτυρούν το γεγονός ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και τίποτα άλλο. Καμιά φορά όσοι υπηρετούμε θεσμούς πάνω απ’ όλα και από τα προσωπικά μας ζητήματα θα πρέπει να βάζουμε το θεσμό, δηλαδή να μη βάλλεται ο θεσμός και όχι το πρόσωπό μας. Ενδεχόμενα μια ανακοίνωση πολλές φορές να βαδίζει στα όρια και στην κόψη του ξυραφιού όμως στόχος δεν είναι να χτυπήσει ή να προσβάλλει ή να υποτιμήσει ή να απαξιώσει συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι μια καταγραφή της πραγματικότητας που απευθύνεται κυρίαρχα στο θεσμό, πως ο θεσμός αυτός θα πρέπει να αντιμετωπίζει ένα άλλο θεσμό. Δηλαδή μιλάμε πως η ηγεσία, η τοπική αστυνομική ηγεσία, θα αντιμετωπίσει ως θεσμός το θεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος, δηλαδή στην παρούσα φάση την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας. Εμείς ζητάμε να υπάρχει αλληλοσεβασμός στη λειτουργία, να υπάρχει άψογη συνεργασία και ο στόχος να είναι κοινός, αν μη τι άλλο πως θα διασφαλίσουμε καλύτερα τα υπέρτατα αγαθά του πολίτη και τίποτε δεν έχουμε προσωπικό με κανέναν. Έτσι κινήθηκε η συνεδρίαση, αυτές θα είναι και οι δικές μας στοχεύσεις ως παρουσία εδώ της ομοσπονδίας, να καταστήσουμε προς πάσα κατεύθυνση κατανοητό και ιδίως στην ηγεσία, ότι οι συνδικαλιστές δεν συνδιοικούν, όπως πάνε να περάσουν τώρα τελευταία προς τα έξω, οι συνδικαλιστές αγωνιούν για τα ζητήματα που απασχολούν κυρίαρχα τις υπηρεσίες, έπειτα τα δικά τους ζητήματα και πρωταρχικά, πάνω απ’ όλα πως θα είμαστε κοντά στον πολίτη που τόσο ανάγκη μας έχει τελευταία»

Ο κ. Γούσιος (Πρόεδρος τοπικής ένωσης)

«Καλέσαμε όλες τις Ενώσεις της Θεσσαλίας τις οποίες και ευχαριστούμε και καλέσαμε βέβαια και την Ομοσπονδία μας που πάντα είναι στο πλευρό μας όποτε την έχουμε χρειαστεί. Αιτία όλων αυτών που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό ήταν ένα έγγραφο που βγάλαμε προς τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή με κοινοποιήσεις στον τύπο και στη φυσική μας ηγεσία, όσον αφορά στους τρόπους της καλής λειτουργίας που θα έπρεπε να έχουμε ως Ένωση Αστυνομικών με τον Αστυνομικό Διευθυντή. Ο κ. Διευθυντής δεν ξέρω πως το εξέλαβε και ξαφνικά παίρνουμε μια κλήση από τον ανακριτή, εγκαλούμαστε δηλαδή ποινικά. Αυτό είναι πρωτάκουστο για τα συνδικαλιστικά δρώμενα όχι μόνο της Καρδίτσας αλλά και σε πανελλήνια βάση και ο σημερινός σκοπός της συγκέντρωσης ήταν για να δούμε τη μετέπειτα πορεία μας και τι θα αποφασίσουμε όσον αφορά τη στάση μας, τόσο της τοπικής Ένωσης όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας».

Προηγούμενο άρθρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Επόμενο άρθρο Eπιμόρφωση 7.000 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών & 4.000 αναπληρωτών καθηγητών