Μην το πετάς, άλλαξέ το!


Η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής) το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 μ. έως 18.00 μ.μ. στο καφέ Recuerdo ( Ιεζεκιήλ 27) διοργανώνει το 9ο ανταλλακτικό –χαριστικό παζάρι δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επανάχρηση.

Η χρονιά που φεύγει βρίσκει τον πλανήτη μας σε μια δύσκολη στιγμή αναφορικά με την επιβίωσή του. Ακόμη και άνθρωποι, οι οποίοι πριν από μερικά χρόνια αδιαφορούσαν για τα περιβαλλοντικά θέματα, σήμερα αισθάνονται μια έντονη ανησυχία. Η ανάγκη για ανακύκλωση και επανάχρηση των αντικειμένων, που καταναλώνουμε σε τόσο μεγάλες ποσότητες, αποτελεί πλέον κοινή αντίληψη και ας ελπίσουμε σύντομα να αποτελεί και κοινή πρακτική. Στην ΟικόΣφαιρα θα θέλαμε η επανάχρηση και η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής από όλους μας. Να μειώσουμε τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών με διάφορους τρόπους. Είτε δημιουργώντας και κατασκευάζοντας είτε ανακυκλώνοντας. Η οικονομική κρίση βοηθάει σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί ο καθένας από εμάς να δημιουργήσει με υλικά που βρίσκει στο σπίτι του καθημερινά.

Η επανάχρηση τελικά δεν είναι κάτι θεωρητικό, μια έννοια που σε πολλούς αρέσει, αλλά λίγοι την εφαρμόζουν στην πράξη. Ούτε είναι κάτι που αρχίζει και τελειώνει με την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών στον ανάλογο κάδο. Είναι φυσικά και αυτό, αλλά πόσο όμορφα, χρηστικά και κυρίως οικολογικά αντικείμενα μπορεί να κατασκευάσει κάποιος αν βλέπει λίγο πέρα από τα συνηθισμένα! Τελικά ας αναθεωρήσουμε το τι θεωρούμε χρηστικό υλικό και τι άχρηστο, κάνοντας μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε μέσα από ότι μπορούμε να βρούμε ”πεταμένο” μπροστά μας. Ακόμη και στα βιομηχανικά υλικά ή ευρύτερα στα άχρηστα υλικά γύρω μας μπορούμε να βρούμε την κρυμμένη ομορφιά και να μεταμορφωθούμε από καταναλωτές σε δημιουργούς.

Ανταλλάσουμε οτιδήποτε, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση: χριστουγεννιάτικα στολίδια, βιβλία, παιχνίδια, cd, διακοσμητικά, ρούχα (πλυμένα και σιδερωμένα), παπούτσια, κλπ..

Από 13.00 μ.μ. έως 15.00 μ.μ. παράλληλη εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους:

«Ουφ! Βαρέθηκα εκεί μέσα κλεισμένο. Ευτυχώς βρέθηκαν αυτά τα δύο παιδικά χεράκια και θα μου ξαναδώσουν ζωή», σκέφτηκε το παλιό ύφασμα και χαμογέλασε!

Υπεύθυνες παράλληλης εκδήλωσης: Ασπασία Ζάχου, Ιωάννα Χαβρουζά

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6932717677, 6937306716.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Ταλιαδούρου: «Η επανέναρξη του Ε-65 θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας»
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την Ε.Ε στα 3ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας