Ειδήσεις

Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος: Η Εκκλησία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων


Για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ακόμα η Θεσσαλία, η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και για τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη η Εκκλησία εν μέσω πανδημίας, μίλησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη.

«Η περιοχή επλήγη άσχημα και πρωτόγνωρα. Συνέβησαν γεγονότα που δεν μπορούσε κανείς φανταστεί. Δόξα  τω Θεώ, οι τοπικοί παράγοντες και η κυβέρνηση έκαναν ειδικές προσπάθειες, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να αποκατασταθούν» υπογράμμισε, προσθέτοντας  ότι μετά τις πλημμύρες  οι άνθρωποι επέδειξαν μεγάλη αλληλεγγύη και η Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων με όλες της, τις δυνάμεις: «Η τοπική Μητρόπολη έδωσε περίπου 80.00ο ευρώ για τη στήριξη των ανθρώπων» είπε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και στην ενίσχυση των συσσιτίων».

«Σε κάποιες περιοχές υπήρξε ολική καταστροφή. Καταστράφηκαν σχολεία και σπίτι, αλλά όλα μπήκαν στη σειρά τους με τη Χάρη του Θεού» είπε και κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή των δεσμεύσεών τη για τη στήριξη των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε επίσης, ότι σε κάποιες περιοχές καταστράφηκαν ναοί.

«Η τοπική μας εκκλησία εμπράκτως και όχι με αερολογίες σε όλη αυτή την κατάσταση. Χρειάστηκαν πολλές δυνάμεις και η Χάρης του Θεού δυνάμωσε του ανθρώπους. Ας μην επιτρέψει ο Θεός να ξαναζήσουμε τέτοια πράγματα»

Αναφερόμενος στην πανδημία ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος  είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της ζωής μας και πρέπει να ακούμε τους ειδικούς: «Πρέπει όλοι να προφυλαχθούμε. Οι λεονταρισμοί δεν επιτρέπονται!»

Αναφερόμενος στη στάση της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι η Εκκλησία υπάκουσε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έβγαλε όλη την αυστηρότητά της στην Εκκλησία».

«Εδώ στην Μητρόπολή μας δεν κλείσαμε τους ναούς. Οι ναοί μας είναι ανοικτοί.  Δεν μπορούμε να κλείσουμε την ελπίδα στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι προσέχουν μόνοι τους. Έρχονται οι Χριστιανοί να κοινωνήσουν. Δεν μπορούμε να τους το κόψουμε» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί η Εκκλησία να υποστεί όλο το βάρος, Δεν μπορούμε να λέμε ότι η Χάρις του Θεού, τα μυστήρια, μεταδίδουν τον ιό»

Ο Μητρ. Θεσσαλιώτιδος χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» όσα λέγονται ότι η εκκλησία ευθύνεται για την  εξάπλωση του κορωνοϊού: «Σε άλλους χώρους η μετάδοση είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτό έχει αποδειχθεί. Η μόνη που κράτησε τα μέτρα και τήρησε υπακοή είναι η Εκκλησία. Βεβαίως εκφράζουμε πόνο και θλίψη αλλά δεν επαναστατούμε. Είμαστε πολίτες αυτούς του ευνομούμενου κράτους και είμαστε υπάκουοι. (…) Σας ξαναλέω, η Εκκλησία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη ενότητα των ανθρώπων. Κανείς δεν είναι άτρωτος σε αυτή την ασθένεια»

 

Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Τιμοθέου στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία news agensy

(Αναδημοσίευση από το site της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων)

Προηγούμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός στο πανευρωπαϊκό συνέδριο InnoGrow
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021- 2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ύψους 158,2 εκ. €