Ειδήσεις

Μηχανικοί και Αυτοδιοίκηση


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου, το απόγευμα, στη γεμάτη αίθουσα του Κέντρου Έρευνας-Μουσείου Τσιτσάνη η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Τρικάλων “Μηχανικοί και Αυτοδιοίκηση”. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του ρόλου του Μηχανικού στην Αυτοδιοίκηση καθώς και η παρουσίαση όλων των μηχανικών, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εντός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, Νικόλαος Λιάκος, καλωσόρισε όλους συναδέλφους και συναδέλφισσες μηχανικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση και επανέλαβε την ανάγκη μιας δυναμικής παρουσίας των μηχανικών από πόστα ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Νικόλαος Παπαγεωργίου που συνοδευόταν από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, Βασίλειο Γερογιάννη και Αστέριο Νάρη (γραμματέα Δ.Ε).

Στη συνέχεια και αφού έγινε αναφορά του καταλόγου των μηχανικών όλων των παρατάξεων, που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, τον λόγο πήραν οι ίδιοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες μηχανικοί που με τις ομιλίες τους ανέδειξαν την αξία της ενεργής συμμετοχής των μηχανικών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο πρώην Βουλευτής Τρικάλων και πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαος Λέγκας, οι οποίοι με την ιδιότητα του μηχανικού τοποθετήθηκαν για τη σημασία και το ρόλο των Μηχανικών στους μηχανισμούς της Αυτοδιοίκησης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κα. Σαργιώτη Θεοδώρα η οποία ανέδειξε τη σημασία των συνεργιών και των κοινών δράσεων μεταξύ Αυτοδιοίκησης και ΤΕΕ.

Τέλος, από την πλευρά της Νομαρχιακής Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Τρικάλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Καταβούτας, ο Γραμματέας, Απόστολος Μπαταβάνης και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, Βαγγέλης Ζαφείρης και Άγγελος Μόκας.

 

Προηγούμενο άρθρο Την Παρασκευή παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του KarlaSchool
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες της φιστικιάς